Slika nije pronađena

Cure obožavaju shopping, ali mnogima nije toliko drago kada trebaju ići isprobati stvari koje su si odabrali. U kabinama je grozno osvjetljenje, glasna glazba, nema dovoljno mjesta... i onda još uz sve to, tu je i problem veličina odjeće.

Jedna od stvari zbog koje se shopping pretvara u noćnu moru je isprobavanje odjeće. Teško da cure može nešto više isfrustrirati nego kada pronađu savršene traperice, odaberu svoju veličinu i krenu u svlačionicu da ih isprobaju. A onda iznenađenje – nemoguća ih je misija i navući na sebe, a o zakopčavanju nema ni govora, iako je to tvoja veličina i u dućanu prije ti je stajala odlično. To je problem koji već neko vrijeme postoji i na koji ljudi upozoravaju brendove, ali još se uvijek ništa nije dogodilo. Svaki brend određuje veličine 'po svome'. To je 18-godišnju Chloe Martin iz Škotske posebno naljutilo pri zadnjem shoppingiranju. Objavila je na Twitteru fotku na kojoj je posložila sve traperice koje je kupila i poslikala ih. Čini se da je na fotki nekoliko različitih veličina traperica, ali ne - sve su u veličini 12 (ili po našem 40).


U opis je kratko i jasno dodala: 'U slučaju da se pitate zašto su žene toliko frustrirane s veličinama odjeće – svaki par traperica na slici je veličina 12.'

Hlače je kupila u nekoliko dućana kojih ima i u našim shopping centrima – Bershka i Pull & Bear te nekoliko koji su popularni kao online dućani – New Look, George at Asda i Matalan. Na slici su čak dva para iste veličine iz istog dućana, i to iz jednog koji svi volimo, iz Bershke. U komentaru ispod je naglasila da je još smješnije što joj najbolje odgovaraju zadnje hlače, a one koje su druge po redu (a koje su veće) su joj premale.

via GIPHY


Naravno, to može imati veze i sa stilom hlača. Uske skinny jeans i trenutni hit 'boyfriend' model su u potpunosti različite u struku. Pa ipak, to i dalje ne bi trebalo imati utjecaja na broj hlača.

Ovo nije prvi put da su brendovi odjeće prozvani zbog nedosljednost u određivanju veličine. Veličine koje variraju od brenda do brenda su posebno problem za ljubiteljice online shoppinga kada je odjeću nemoguće isprobati.

Tweet od Chloe se brzo proširio, a do sada ga je retweetalo gotovo 110 000 ljudi.

Zbog ovakvih nedosljednosti u određivanju veličina, dućani koji su većinom namijenjeni mladima, daju im dojam da im treba veća veličina nego što to u stvarnosti je. Hrpa se djevojaka složila s Chloe da tome treba stati na kraj i da bi veličine trebale biti usklađene što je više moguće.

Foto: Pexels/ Giphy/ Twitter

M.T.

Pogledajte još:

Pitanja koja si moraš postaviti prije shoppinga – sačuvaj novčanik i poboljšaj garderobu!

Online shopping - da ili ne? Pročitaj ovo pa odluči hoćeš li i dalje kupovati stvari na internetu

Kakav aerobik, kakva teretana - znanost opet dokazala da shopping troši kalorije

Traperice problem dućani veličine shopping

Još vijesti