Slika nije pronađena

Aktivni ugljen sve je češći sastojak proizvoda za njegu i čišćenje brojnih kozmetičkih kompanija, a postoje dobri razlozi za to! Ne brini, ne radi se o ugljenu koji ti treba kad roštiljaš s ekipom.

Zamisli ugljen kao detoksificirajući sastojak za čišćenje tvoje kože”, objašnjava osnivačica Ling Skincare kompanije i stručnjakinja za njegu kože kojoj se obraćaju mnogi slavni. “Ugljen ima 200 puta veću sposobnost upijanja masnoće od bilo kojeg drugog sastojka”, kaže.


Još jedna sjajna stvar koja je proslavila ugljen i čini ga sve popularnijim jest njegova mogućnost da svojim kemijskim svojstvima privlači na sebe toksine, otrove i bakterije s kože i iz organizma. Snaga te sposobnosti tolika je da se često koristi u sustavima za filtriranje vode i u gas-maskama.

Zbog toga je sjajan u borbi protiv prištića i masnoće, a osigurat će ti blistav ten i zdravo tjeme i kosu. Obožavaju ga i mnogobrojni domaći proizvođači eko-kozmetike koji ga rado stavljaju u svoje maštovite, zdrave i ekološki prihvatljive sapunčiće i druge preparate. Na YouTube-u postoje i video tutoriali o tome kako sam napraviti svoju 'detox' masku s ugljenom.

Jesi li već isprobala neki sapunčić ili šampon s ugljenom?

L.B./izvor: Teen Vogue

foto: zdravestvari.hr, malaodlavande.hr

ugljen ljepota Toksini Čišćenje

Još vijesti