Slika nije pronađena

Iako se djevojke najčešće šminkaju kako bi izgledale ljepše te prikrile sitne nedostatke poput podočnjaka, prištića ili ožiljaka, čini se da ih to ne čini privlačnijima.

Ako je suditi prema rezultatima studije objavljene u Royal Society Open Science, nakit, šminka i sve ono čime se djevojke 'uljepšavaju' zapravo ne daje rezultate jer su jednostavna lica najprivlačnija. Tako je presudilo 169 muškaraca koji su sudjelovali u istraživanju, a kojima su pokazane fotke 168 žena odabranih slučajnim odabirom.


Istraživački tim je stvorio algoritam kojim su filtrirali osobine koje su ispitanici izdvojili kao najprivlačnije. 'Jednostavna lica se lakše obrađuju u mozgu, potrebno je 'uključiti' svega nekoliko neurona pa bi to mogao biti razlog zašto su izdvojena kao privlačnija. Takva lica imaju glatku teksturu kože, malo bora i nježne linije' objasnio je doktor Julien Renoult iz Nacionalnog centra za znanstvena istraživanja u Parizu.

Iako se do sada vjerovalo da nas privlače lica na kojima možemo iščitati 'najzdravije gene', čini se da bi ključ svega ipak mogla biti jednostavnost.

Foto: Shuttesrtock
Izvor: medicaldaily.com
I.N.

Pročitajte još:

Ovo trebamo raditi da bi nam netko postao privlačniji

Postoji li formula ljepote? Evo kako izgledaju lica svih modela

Nema razloga za sram: fotograf pokazao da su ljudi s pjegicama prekrasni

privlačnost jednostavnost lica

Još vijesti