Slika nije pronađena

Roditelji 14-godišnjeg Matthewa Burdetta, koji je izvršio samoubojstvo nakon što su ga navodno zlostavljali i maltretirali vršnjaci, odlučili su tužiti školu u koju je išao njihov sin.

Prema izjavama roditelja, Matthewa su vršnjaci počeli “nemilosrdno zlostavljati” nakon što je jedan dječaj snimio nesretnog Matthewa kako masturbira u školskom wc-u. Video je, ne moramo niti reći, ubrzo postao viralan, kružio je Vineom i Snapchatom, a pogledali su ga skoro svi školski kolege ovog nesretnog tinejdžera.

Njegovi roditelji sada optužuju školu i njeno osoblje koje krive za njegovu smrt jer navodno nisu ni na koji način pokušali spriječiti zlostavljanje kojemu je svaki dan bio izložen njihov sin. Prije smrti napisao je i oproštajnu poruku u kojoj kaže da se više ne može “nositi sa školom” i da “nema prijatelja”.

Burdettovi roditelji tvrde da je zbog ovog videa njihov inače “optimističan i aktivan” sin postao nesiguran i depresivan.

Još uvijek nije poznato hoće li mladić koji je snimio Matthewa također pred sud, no majka je izjavila da ga ne mrzi zbog zoga što je učinio: “Bio je glupo dijete koje je povuklo glupi potez. Ali ovi klinci to ne shvaćaju. Ne shvaćaju koliko je velik i snažan svijet cyberbullyinga.

Škola se suzdržavala od izjava o ovom slučaju.

Što vi mislite o ovom slučaju? Je li škola ikako mogla pomoći Matthewu? Treba li kazniti dečka koji ga je snimio? Ima li uopće privatnosti u školama?

L.B./izvor: Sky News

foto: screenshot

matthew burdett masturbiranje u školskom wc-u Samoubojstvo video

Još vijesti