Slika nije pronađena

Mama i tata ove djevojke su se odlučili malo 'sprdati' s njezinom inteligencijom pa su joj postavili pitanje na koje ona nikako nije mogla odgonetnuti odgovor. Pitanje glasi: 'Majka i otac imaju četiri kćeri, a svaka od njih ima jednog brata. Koliko ih je u obitelji?'.


Cura je odmah počela računati... Mama i tata su dvoje plus četiri kćeri, to je šestero. I okej, s tim se svi slažemo, jelda? A budući da svaka od sestara ima i (po) jednog brata, onda ih je desetero (6+4=10). Ili ipak ne?

Okej, razmislite još jednom. Nije rečeno da ti roditelji imaju četiri sina! Samo da imaju četiri sestre koje imaju brata. Dakle, u toj obitelji ih nema desetero.

via GIPHY


U snimci saznajte točan odgovor – mi ćemo vam samo reći da je ovo pitanje totalno zbunilo jadnu curu koja u nepunih osam minuta pokušava shvatiti gdje je 'caka', da bi joj na kraju tata objasnio.


Reakcije na video su podijeljene – neki misle da joj je trebalo predugo, dok drugi priznaju da su i oni došli do istog (pogrešnog) rješenja. Koji broj ste vi dobili? Koliko ih je u kućanstvu?

Foto: Giphy/YouTube/Screenshot/Profimedia

M.Z.

Provjeri još...

[TEST INTELIGENCIJE] Konačno saznaj jesi li iznimno inteligentna – riješi test od tri pitanja

Popis koji sve otkriva - jesi li inteligentnija od svoje ekipe?

Prašina na polici, odjeća na stolici: ljudi čija je soba neuredna su inteligentniji

inteligencija tinejdžerica zagonetka Viralno internet test