Slika nije pronađena

Sredinom ove godine održana je 41. Domijada - smorta kulture i sporta učenika i učeničkih domova Slavonije iz Osijeka, Vukovara, Pakraca i Požege u organizaciji Đačkog doma Požega. Učenici se mogu natjecati u  dva područja: sport (nogomet, košarka, odbojka, badminton, šah i stolni tenis) i kultura.

Pod kulturom imaju tri kategorije; Glazbeno, plesno scenska kategorija (glazbene skupine, plesne skupine, folklor, recitacije i scenski izraz), Likovna umjetnost (slika, crtež, fotografija, instalacija i skulptura) i primijenjeni dizajn (modni dizajn, industrijski dizajn, keramika, rukotvorine i FILMSKO STVARALAŠTVO).


'Učenici sami biraju sto žele i tijekom godine to usavršavaju i rade na tome, pa smo tako i mi htjeli pokušat ostvariti rezultat u Filmskom stvaralaštvu, ali ponajprije se dobro zabaviti. Temu je dala naša odgajateljica prof. Dijana Tomašević, te ugrubo, ali ipak dobro razrađen scenarij. Snimanje s prijateljima i najluđom i najboljom odgajateljicom na svijetu je bilo ne zaboravno, snimali smo po širem djelu centra Osijeka, prostorijama doma, kafićima. Tijekom snimanja nitko nije ni razmišljao o rezultatu, imali smo scenarij, mobitele, malu bubicu koja nam je poslužila kao mikrofon i role koje su poslužile kao pomični stativ, realno s takvom opremom nismo puno ni očekivali, pa smo se samo dobro zabavljali i potrudili se.'

Snimanje je trajalo cijelo drugo polugodište

'Snimali smo cijelo drugo polugodište, ne konstantno, ali kad je odgajateljica bila u domu ili kad smo neke scene mogli i bez nje. Poruku filma bi ja mislim svatko sam trebao zaključiti kada ga pogleda. Film je prvi put prikazan na regionalnoj Domijadi u Požegi, bilo je dobrih filmova, ali iskreno i sami smo vidjeli da niti jedan nije bio bolji od našeg, ali svejedno nikad ne znaš sto će žiri odlučiti. Na proglašenju je bila napeta atmosfera, ali završili smo prvi i reakcije su bile savršene, svi su ostali paf, bas zbog toga sto smo obični amateri u tom području i sto nismo imali nikakvu opremu, nahvalili su nas i poslali na državnu Domijadu u Rovinj.
', ispričao nam je Matej Dolančić.'Nahvalili su nas i poslali na državnu Domijadu u Rovinj.'

'Tamo Domijada traje 3 dana, dobili smo ispričnice za soklu i krenuli, vise nas nije bilo ni briga hoćemo biti prvi ili zadnji, zaslužili smo mini maturalac i znali smo da ćemo upoznati ostale učenike iz cijele Hrvatske i dobro provest. U Rovinju su prikazivani filmovi od puno većih i modernijih domova kao sto su Zagreb, Split, Rijeka, ali mi ih nismo ni išli gledati jer nam kao sto sam rekao nije bilo bitno vise tko će pobijediti ili izgubiti. Prof Dijana nije imala tu sreću stalno se zabavljati, pa je morala otići pogledat. Kada se vratila u kamp njene redakcije su bile ono, nema šanse da budemo prvi, baš nas brigaa... Idući dan je bilo proglašenje, pa je prof jednom učeniku morala uskratiti malo zabave i odvela ga na dodjelu... dok smo mi partijali i zabavljali oni su bili tamo, nakon nekog vremena su se vratili i upali nam u apartman s plaketom za prvo mjesto  naravno da nam je još vise bilo drago a i ostali smo paf, nikome nije bilo na kraj pameti da ćemo osvojiti prvo mjesto i eto.. Inače na filmu je radio skoro cijeli dom, nisu samo oni sramežljivi pred kamerama, ali ako su mogli i oni su nekako pomogli, a na Domijadi su ga predstavljali Sara Pranjić, Helena Perić, Filip Ilišin i Matej Dolančić, s odgajateljicom prof. Dijana Tomašević', ispričao je Matej.

Pogledajte film sto su izradili učenici doma Ugostiteljsko Turističke škole Osijek, a tema je utjecaj društva na okolinu. Mi im želimo puno sreće na svim budućin natjecanjima!
Pozivamo i vas da i dalje snimate svoje video priloge i vlogove, najbolje od njih ćemo objaviti kod nas na portalu, a tko zna – ako nas dovoljno zainteresirate, možda netko od vas dobije angažman vlogera na portalu Teen385 i krene zarađivati.

Svoje video uratke nam šaljite na info@teen385.com, WhatsAppom na broj 091 976 5059 ili u inbox na našem
Facebooku.

Foto: učenici doma Ugostiteljsko Turističke škole Osijek

I.I.

Pročitajte još:

Kako izgleda jedan dan u školi jednog zagrebačkog učenika? Frendovi, sendvič, zezancija... Mihael je snimio prefora video i osvojio mobitel!

Sve prednosti i mane – kako izgleda život u učeničkom domu?

Imaju precool ime benda i stvaraju mrak rock glazbu – tri brata iz Čakovca predstavili prvi singl

Osijek domijada film Ugostiteljsko-turistička škola

Još vijesti