Slika nije pronađena

Velika tuga zavladala je u gradiću Haltern-am-See nakon stravične vijesti da je 16 učenika i dvoje nastavnika poginulo u padu aviona Airbus A320 kompanije Germanwings na letu između Barcelone i Düsseldorfa.

Svi su pohađali gimnaziju Joseph-König u gradiću Haltern-am-See, a u Barceloni su bili tjedan dana u sklopu programa razmjene.

To je bila razmjena učenika 10. razreda, španjolske grupe, u sklopu projekta učenja jezika, a oni su letjeli kući nakon što su u Barceloni proveli vjerojatno najljepše trenutke svog života, rekla je Sylvia Loehrmann ministrica prosvjete. Sve je to tragično i tužno, imali su samo 15 godina, dodala je u suzama.

Ovo je bez sumnje najcrnji dan u povijesti našeg grada, rekao je Bodo Klimpel, gradonačelnik Halter-am-Seea. Rekao je da se vijest da je avion pao u Alpama brzo proširila po školi. Njihovi kolege počeli su istraživati, zvati mobitelima, ali nitko nije mogao dobiti niti jednog svoga prijatelja. Nastao je šok i nevjerica. Djeca su poslana kućama, rekao je gradonačelnik.

U poslijepodnevnim satima učenici su se vratili u školu sa svijećama i cvijećem kako bi zajedno tugovali za svojim prijateljima koji su poginuli u ovoj tragediji.

Fotografije pogledajte u videu.

L.B./izvor: danas.net.hr

foto: screenshot/YouTube

Pročitajte još...

...Strašna nesreća u školi: kišobran učenici probio oko...

...Tinejdžer u nesreći izgubio nogu: udomio psića koji je proživio sličnu nesreću...

...11-godišnju učenik preminuo u školi nakon naguravanja s vršnjacima!...

Avionska nesreća haltern-am-see gimnazija joseph-könig Airbus A320 germanwings

Još vijesti