Slika nije pronađena

Kada je Sophia Hadjipanteli nenamjerno obojila svoje prirodno plave obrve u crno, nije pokušala to ni ispraviti. Umjesto toga, ostavila je svoj naglašeni unibrow da ga cijeli svijet vidi.

Ono što je počelo kao nezgoda tijekom bojanja obrva za 22-godišnjakinju postat će početak revolucije na čijem čelu će biti upravo ona. Izazvala je svijet na preispitivanje konvencionalnih standarda ljepote. Sophia je rođena i odrasla na Cipru, nakon čega je emigrirala u SAD i sada studira marketing na Sveučilištu Maryland. Zasluge za svoje impresivne, guste obrve pripisuje ciparskim genima, a roditeljima pripisuje zasluge za usađivanje jakog osjećaja kulturnog ponosa.



'Ako ste dio obitelji u kojoj i vaš brat i tata imaju jako lijepe obrve, nikada niste stvarno svjesni da imate guste obrve', rekla je u intervjuu za Harper's Bazaar. Usprkos stalnom zlostavljanju na internetu od brojnih trolova koji ju proglašavaju 'odvratnom' i 'ružnom', Hadjipanteli nastavlja sa svojim pozitivnim pokretom. Zapravo, svaki post na svom Instagramu označava hashtagom #UnibrowMovement kako bi potaknula druge da ga prihvate.



Danas, Hadjipanteli hrabro pušta svoj crni unibrow da slobodno raste. 'Odlučila sam na taj način nositi obrve iz istih razloga zbog kojih sam ih nekada uređivala - jer je moje mišljenje zapravo jedino koje je bitno', objasnila je u intervjuu s Dazed-om. 'Ako me moje djetinjstvo nešto naučilo, to je da volim biti drugačija', dodala je.



Hadjipanteli, koja je svojim obrvama dala nadimak 'Veronika', sada je model, dizajnerica sunčanih naočala i aktivistkinja, s 276 tisuća followera na Instagramu. Definitivno je pokazala svim hejterima da su u krivu. 'Ja to ne radim kako bih ljudima pokazala da moraju voljeti moj unibrow, to više radim kako bih pokazala ljudima da mogu nastaviti sa svojim životima bez obzira na vlastite preferencije', rekla je za Harper's Bazaar. 'Ja osobno mislim da moje lice izgleda bolje ovako. Drugi se ne slažu, ali i to je potpuno cool. Ne pokušavam nikoga nagovarati na to da imaju unibrow. Međutim, ako se meni ovo sviđa, samo me pusti', dodala je.

U nastavku riješi anonimnu anketu...



Foto: Instagram/ Playbuzz/ Freepik

M.S.K. / Glamour


Pogledajte još:

Dečki puštaju brkove, a cure dlake sa sličnim ciljem – fuj ili cool? [ANKETA]

Nevjerojatno, ali istinito! Ova vlogerica brojkama je pretekla čak i Selenu, a tek joj je 17

Nemaš ideja za vlog, fotku na Instagramu ili zadaću iz hrvatskog – poslušaj pjesmu koja potiče kreativnost!

model unibrow obrve guste obrve Sophia Hadjipanteli unibrow movement

Još vijesti