Slika nije pronađena

Većina današnjih tinejdžera ne može zamisliti život bez Facebooka, Instagrama i ostalih društvenih mreža, a jedan od četiri adolescenta priznaje da 'konstantno visi online'.

Posljednje istraživanje provedeno u Pew Research Centeru otkrilo je zabrinjavajuće podatke: tinejdžeri koji dnevno provode dva ili više sati na društvenim mrežama skloniji su psihički smetanjama te suicidalnim mislima.

Istraživanje je provedeno na 750 učenika osnovnih i srednjih škola, a samo 25% ispitanika otkrilo je da na društvenim mrežama provodi manje od 2 sata dnevno. Zanimljiv je podatak da su tinejdžeri koji se bore s depresijom i anksioznošću skloniji provoditi vrijeme ne društvenim mrežama što dodatno pogoršava lošije psihičko stanje.

'Čini se da tinejdžeri s problemima više koriste društvene mreže jer su u potrazi za komunikacijom budući da se osjećaju usamljeno i izolirano' objasnio je Dr. Hugues Sampasa-Kanyinga, voditelj studije.

'Rješenje nije da se tinejdžerima zabrani pristup društvenim mrežama nego da im se na tim platformama omogući i ponudi pomoć' zaključuje Dr. Hugues Sampasa-Kanyinga.

Foto: Shutterstock
Izvor: Huffingtonpost
I.N.

Pročitajte još:

6 znakova da društvene mreže utječu loše na tebe

Stalkanje bivših i frendova na fejsu vodi u depresiju

Kako nam društvene mreže uništavaju život?

Društevene mreže psihičke smetnje tinejdžeri

Još vijesti