Slika nije pronađena

Mladi Koprivničanac Denis Pleše (18), sportaš koji je zadnjih godina u samom vrhu hrvatskog triatlona pa i šire, ni na što manje ne pristaje ni u obrazovanju. Četvrti razred završio je s prosjekom 5,0 kao i svih ostalih godina, a maturirao je s četiri petice i jednom četvorkom iz hrvatskog piše portal epodravina.hr

'Upisao sam faks koji mi je bio prvi izbor – farmaciju. Na njoj sam bio prvi na listi kao i na još šest fakulteta – Biotehnologiji, Prehrambenoj tehnologiji, Medicinskoj biokemiji, Nutricionizmu…' i tu je Denis zastao, ne mogavši se sjetiti svih fakulteta na kojima je bio na vrhu lista, te nadodao drugo mjesto na Kemijskom inženjerstvu i treće neizravno upisanih na Molekularnoj biologiji.

Iznimni mladić objasnio je kako mu je u postizanju izvrsnosti i u školi i u sportu, te kako bi stigao izvršiti sve obveze, pomogla dobra organiziranost koju iziskuju njegovi treninzi. 'Da bih stigao tri-četiri treninga dnevno odraditi uz školu, morao sam izraditi točan raspored i držati se toga. Teško će mi se dogoditi da nešto ne stignem obaviti, a čak imam i svoje slobodno vrijeme' otkriva svoju čarobnu formulu mladi Denis koji nakon nastave u 14 sati ide na trening, kad se oko pol osam vrati kući slijedi učenje do 22 sata, pa još prije nego krene spavati malo ‘surfa’ po Facebooku.


Denis je jedan od onih sretnika kojemu su dva sata dnevno za učenje dovoljna te nikad nije imao problema sa svladavanjem bilo kojeg gradiva: 'Kad učim, mogu čak i multitaskati, ubacujući i fejs u međuvremenu. Bitno je da se redovno uči kako se ne bi nakupilo gradiva i tad sve funkcionira bez greške' objašnjava.

'Kod mene sve savršeno funkcionira i opušten sam. Nemam osjećaj da išta propuštam i da nemam društveni život. Čak se zimi zna dogoditi kad umjesto 20 sati treninga tjedno imam oko 14, pa bih imao viška vremena u kojem bih se, bez striktnog rasporeda, izgubio, a tek tad bi došlo do odgađanja obveza koje bih radio zadnji tren' otkrio je Denis prokletstvo da što imaš više vremena, manje toga stigneš.

Cijeli intervju s ovim iznimnim tinejdžerom pročitajte ovdje.

Foto/Izvor: epodravina.hr
I.N.

Pročitajte još:

Rasturio maturu: Marijan je ispit iz matematike riješio 100% - koja je njegova tajna?

Tinejdžerica iz Đakova niže medalje: 'Borilački sport je vještina, a ne nasilje'

Majstorica origamija: 17-godišnja Hana izrađuje čuda od papira

Fakultet tinejdžer maturant

Još vijesti