Slika nije pronađena

Nakon priče o učenicima vinkovačke Ekonomske i trgovačke škole koji su već tjedan dana bez grijanja, Dnevnik.hr javlja da su dobili email od učenika Srednje medicinske škole u Slavonskom Brodu koji tvrde da u njihovoj školi isto tako već tjednima nema grijanja.

Iako se jutarnje temperature u Slavonskom Brodu spuštaju do 3 stupnja, učenici Srednje medicinske škole Slavonski Brod tvrde da u njihovoj školi nema grijanja. Kako navode, sjede na hladnim stolicama uz otvorene prozore zbog prozračivanja učionice. Za grijanje koriste plahte i navlake u kabinetima za zdravstvenu njegu, a na upit kad će grijanje proraditi, navode da su dobili odgovor - u 12. mjesecu. Pišu da se smrzavaju s maskama na licu koje griju zrak koji udišu.

Njihov mail Dnevnik.hr prenosi u cijelosti.

'Mi smo učenici iz Srednje medicinske škole u Slavonskom Brodu koja već tjednima nema grijanje, unatoč hladnim jutrima kada je temperatura 3 do 4 stupnja, sjedimo na hladnim stolicama s otvorenim prozorima jer se učionica mora zračiti zbog epidemioloških mjera', napisali su srednjoškolci u mailu koji su im poslali.

'Kao sredstva grijanja koristimo plahte i navlake u kabinetima za zdravstvenu njegu i tako jedva čekamo 11 ili 12 sati da izađemo van na sunce jer je tad vanjska temperatura veća od one u školi. Kao odgovor na pitanje zašto u školi nema grijanja dobili smo informaciju da su u tijeku radovi te da će grijanje najvjerojatnije kasniti do 12. mjeseca. Ovaj apsurd trpimo iako smo platili povećane troškove školovanja u iznosu od 200 kn, a od tog novca što smo ga dali mi ništa ne dobivamo zauzvrat pa tako ni grijanje', dodaju srednjoškolci u mailu. 'Na nekim učionicama trenutno nema ni prozora jer je u tijeku obnova fasade škole, ali se na svu sreću u njima ne održava nastava. Medicinska škola u Vinkovcima je zbog nedostatka grijanja prešla na online nastavu dok se mi još uvijek smrzavamo u ovim nemogućim uvjetima, čak nam nije teško nositi ni maske jer nam one griju zrak koji udišemo', napisali su učenici Srednje medicinske škole u Slavonskom Brodu.

Srednjoj medicinskoj školi Slavonski Brod su poslali upit o ovoj temi. Iz škole poručuju da bi radovi na grijanju trebali biti gotovi kroz desetak dana te da će od srijede škola biti na online nastavi. Također, u odgovoru navode da nisu imali žalbi vezanih uz grijanje od strane roditelja.

Naime, i učenici vinkovačke Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca Vinkovci tjedan dana su na nastavi sjedili u jaknama jer u njihovoj školi nema grijanja. Od ponedjeljka će njihova nastava ići online, sve dok grijanje ne profunkcionira. Nabava kotla iz Njemačke mogla bi se realizirati u sljedeća dva do tri tjedna.

Foto: Giphy/ Pexels

M.T./ Izvor

Pogledajte još:

Hobi kakav nema svaka srednjoškolka: Lana iz Zagorja prava je atrakcija na momačkim večerima

Najbolji način za iskoristiti pauzu od 5 minuta kada učiš: Ovako ju ispuni i bit ćeš svježa i spremna za dalje

Sprema li se prelazak škola na online nastavu? Nagađa se cijelo vrijeme, a evo što kaže Ministarstvo

grijanje škole u hrvatskoj škole zima nema grijanja

Još vijesti