Slika nije pronađena

Hrvatski srednjoškolci slažu se da je novac važan, ali vjeruju da nije presudan za njihovu budućnost i sreću, a željeli bi raditi posao koji vole, bez obzira na plaću.

Rezultat je to istraživanja Hrvatske poštanske banke u kojem je sudjelovalo 735 srednjoškolaca koji su posjetili poslovnice ove banke u deset hrvatskih gradova u sklopu Europskog tjedna novca.

style=width:

U anketi je 58 posto srednjoškolaca na pitanje koliko je novac važan odgovorilo da je značajan, ali u životu nije od presudne važnosti.

Oko 35 posto sudionika ankete kaže da je novac jako važan jer “pokreće svijet”, dok istodobno 7 posto smatra da novac nije važan te naglašava vrijednosti poput ljubavi i zdravlja.

U skladu s prethodnim rezultatima je i odgovor o tome kakav bi posao u životu željeli imati - naime, polovina anketiranih srednjoškolaca odgovorila je da je to posao koji vole, bez obzira na plaću. Za posao koji ne vole, ali imaju visoku plaću, odlučila se trećina ispitanika, a 18 posto tinejdžera priznalo je da o tome ne razmišlja.

Polovina anketiranih ima mjesečni džeparac najviše 300 kuna. U odnosu na slično istraživanje koje je HPB provela prije godinu dana tinejdžerski novčanici su tanji - tad je, naime, 42 posto učenika odgovorilo da ima do 300 kuna, a svaki drugi učenik između 300 i 600 kuna.

Što misliš o visini ovog džeparca?

L.B./izvor: Glas Slavonije

foto: Shuttestock


Pročitajte još...

...Što poslije srednje – posao ili faks?...

...Obični tinejdžer postao preko noći svjetski popularan – znate li zašto?...

...Ne trebam ‘pravi’ posao: 18-godišnja Jenn zarađuje na YouTube-u...

hpb istraživanje o novcu i zaposlenju 300 kuna džeparca mjesečno posao i ljubav

Još vijesti