cura na mobu

Doktori iz cijelog svijeta su primijetili da se sve više kod mladih pojavljuju tikovi koje do prije pandemije korone nisu imali. Za ovo nije kriva korona, ali je krivac nešto što smo svi počeli raditi u posljednjih godinu dana.

A to je skrolanje po TikToku. Osim pojave tikova, zabilježeno je i sve više depresije i tjeskobnosti kod mladih. Upravo je tijekom pandemije korone, kada je sve bilo zatvoreno i nigdje se nije moglo ići, skočila popularnost TikToka. Svi na njemu provodimo previše vremena, iako smo svjesni toga da to nije dobro. Sada su doktori upozorili na još jednu posljedicu koja se može pojaviti nakon sati i sati na ovoj društvenoj mreži. Tikovi. Dok su prije imali po jednu ili dvije osobe mjesečno koje su se javile s ovim problemom, sada ih je 10-20 mjesečno.

To se događa zbog videa na ovoj društvenoj mreži, koji su kratki, brzi i ponavljajući. Neki su doktori u SAD-u tako zabilježili kod svojih pacijenata da su odjednom neke riječi počeli govoriti s britanskim naglaskom, iako nemaju veze s tom državom niti ljude koji su od tamo s kojima provode vrijeme, već samo prate britanske TikTokere. I onda riječi koje oni najčešće ponavljaju, postaju dio i njihova govora. Ovo nije jedina vrsta 'tikova' koja se pojavljuje, već su tu i neki pokreti i trzaji. Nitko sam neće biti toga svjestan u svom ponašanju, ali drugi, pogotovo roditelji, detektiraju da nešto nije kako treba.

Pogledajte još:

Mama je podijelila jutarnji plan koji si je složila njena kćer – bit će ti jasno zašto je takav hit [FOTO]

Najčudniji hack u šminkanju – ljudi koriste lubrikant umjesto jednog proizvoda i tvrde da je odličan

Fotka koju je objavila vs. prije uređivanja: Hrvatska TikTokerica pokazala koliko je Instagram fejk

mladi tikovi tiktok

Još vijesti