Slika nije pronađena
Zdrava prehrana važan je dio brige o sebi, a i sigurno ti roditelji stalno prigovaraju da se dovoljno zdravo ne hraniš.

No, jesi li znala da te određena hrana može učiniti ljepšom i privlačnijom? Da, dobro si pročitala. Neke namirnice čine te sretnijom, neke ti poboljšavaju koncentraciju, a neke čuvaju tvoju ljepotu. Evo koje to namirnice moraš jesti da bi bila (još) ljepša.

via GIPHY


1. Špinat
Ova zdrava namirnica bogata je klorofilom, proteinima, mineralima željezom, magnezijem i fosforom koji djeluju na očuvanje tvog zdravlja. I ne samo to, nutritivne vrijednosti špinata čine te ljepšom i privlačnijom. Zašto? S obzirom na njegov sastav, održava tvoje oči ljepšima, daje ti zdraviji ten i rješava te prištića koji su najčešći u pubertetu.

2. Kelj
Kelj je još jedna namirnica koja će te učiniti ljepšom. Možda ti se dosad nije sviđao jer je, priznajemo i mi same, dosta specifičan, ali zato bi se možda mogla predomisliti. Zahvaljujući vitaminu K, kelj tvojoj koži daje sjaj i zdravi ten.

via GIPHY


3. Crvena paprika
Najčešće ju jedemo u sezonskim salatama, a crvena paprika isto pomaže da izgledaš privlačno i lijepo. Za to je najviše zaslužan vitamin C.

4. Bosiljak
Bosiljak je namirnica koja se uglavnom koristi kao začin u mnogim jelima, a bogat je antioksidansima koji tvoju kožu čine zdravijom i ljepšom. Posebno ti pomaže da se brzo i lako riješiš dosadnih prištića i akni. Isto tako, bosiljak u sebi ima mnogo vitamina B i magnezija.

5. Naranča
Ovo nam je sigurno jedno od omiljenijeg voća, a kako i ne bi bilo? Naranča ima nutritivne vrijednosti kojima te štiti od prehlade, gripe, a isto tako pozitivno djeluje na tvoj izgled. Sadrži velike količine antioksidansa koji su najbolji za ljepotu i zdravlje tvoje kože, ali i kose.

via GIPHY


6. Grčki jogurt
Sigurno si već sto puta čula koliko je jogurt zdrava namirnica, a posebno velike dobrobiti za zdravlje ima takozvani grčki jogurt. Između ostaloga, svojim nutritvnim vrijednostima pomaže ti da ostaneš lijepa, pomaže u očuvanju zdrave kože i daje joj poseban sjaj.

7. Krumpir
Najprije te moramo razočarati i reći ti da pod ovim ne ciljamo na prženi pomfrit, ali zato kuhani krumpir itekako pomaže da budeš još ljepša. Krumpir sadrži važne nutritivne vrijednosti koji najviše održavaju ljepotu tvoje kose, čine ju sjajnijom, daju joj volumen i sprječavaju njeno ispadanje.

Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

TOP 5: ovo je hrana koja će te rashladiti u vrućim ljetnim danima

10 fat burning namirnica - hrana koju bi trebalo jesti što češće

Što hrana koju jedeš nakon izlaska govori o tebi?

Hrana ljepota #zdravlje

Još vijesti