Slika nije pronađena

Znamo da se poklonjenom konju ne gleda u zube, ali budimo realni – neki pokloni nam se jednostavno ne sviđaju.

Nije da ne cijenimo nečiju pažnju ili trud, ali kako korisiti parfem čiji nas miris guši ili jesti kolačiće čiji okus ne podnosimo. Ipak, kako ne bismo povrijedili osjećaje druge osobe, treba se pristojno zahvaliti. Ali što poslije?

Kako darovi ne bi skupljali prašinu, imamo nekoliko prijedloga što s njima:

*Daruj onima koji nemaju

Kopanje po smeću i siromaštvo je nažalost sve češći prizor, a ako ti se dar ne sviđa, ne znači da netko drugi neće biti oduševljen. Razveseli nekoga tko ovaj Božić neće naći ništa ispod svog drvca. Možda ti poklon djeluje beznačajno, ali čak i sitnica može nekome uljepšati dan.

*Zamijeni

Ako ti je nezgodno mijenjati poklon u dućanu u kojem je kupljen (jer pretpostavljamo da nisi dobila i račun), možeš to učiniti na stranici Swapz.co.uk. Tamo se nalaze stvari koje su ljudi spremni zamijeniti pa možda pronađeš nešto što te zanima.


*Napravi 'poklon party'

Velike su šanse da su i tvoji prijatelji dobili neke stvarčice koje im 'nisu najbolje sjele' pa možete organizirati razmjenu! Neka svatko pokaže što je dobio – tko zna, možda će se tebi baš svidjeti prijateljičine naušnice, a njoj tvoj novi kišobran.

*Prodaj

Ovo može biti nezgodno ako osoba koja ti je darovala tu stvar vidi oglas, ali ako se radi o daru dalekog rođaka iz Kanade, sigurni smo da neće naletjeti baš na tvoj oglas. Ne zvuči najljepše da prodaješ nečiji poklon, ali možda će nekome biti korisniji, a ti ćeš u džep spremiti nekoliko novčića.


Foto: Shutterstock
I.N.

Pročitajte još:

Ona ne štedi: mama djeci poklonila hrpu poklona za Božić

Idealni pokloni za djevojke koje vole crnu boju

Idealni pokloni za ljubitelje emojija

pokloni

Još vijesti