Slika nije pronađena

Kraj još jedne školske godine i početak ljetnih praznika sve je bliži. Kako provesti savršene ljetne praznike? Treba se prije svega dobro odmoriti, ali i zabaviti se i naučiti nešto novo. Danas imamo super prijedlog za vas, a netko će biti i nagrađen. Pa krenimo!

Bacači Sjenki kuhaju nove Frooom! radionice. Inovativni program filmskog i medijskog opismenjavanja za djecu i mlade od 8 do 16 godina održavat će se u vrijeme ljetnih školskih praznika, u periodu od 19. lipnja do 14. srpnja, u Osnovnoj školi Dr. Ivan Merz u Zagrebu.


Frooom djecu upoznaje s onim što ne vide gledajući filmove, tv-serije, spotove, kompjutorske igre i web-medijske programe.

Edukacijski program je zamišljen kao proces interakcije različitih umjetničkih i kreativnih disciplina kroz praktičan rad. Na ovaj način djeca i mladi spontano povezuju priče sa slikama, prostor sa zvukom, izrađene predmete s dramskom radnjom.

Frooom! kroz tri razine programa upoznaje djecu prvenstveno s njima samima te njihovim stvaralačkim i ljudskim potencijalima. Kroz zabavu i igru ih podučava filmsku povijest, tehnike i postupaka, te prdstavlja antologijska i najnovija filmska i medijska ostvarenja.


Integralnim pristupom neformalnom obrazovanju koji uključuje različite vidove suvremene umjetnosti i drugih društvenih znanja – od filmske tehnike, dramaturgije filma i pisanja scenarija, preko glume/performansa i prostornih forenzika do sistemskih konstelacija, brake-dancea, parcura, animacije i VJ-inga – voditelji Frooom!-a s djecom prolaze team building i spajaju dječji i odrasli svijet kroz pametnu igru, kreativnost, gledanje filmova i topli obrok.

Petodnevne radionice su na rasporedu svakog dana od 9 do 16 sati u grupama od maksimalno 16 sudionika. Edukacija uključuje osiguranje svih polaznika te kvalitetan topli obrok, a odvija se uz stalnu prisutnost iskusnog psihologa.

Ovogodišnja ljetna Frooom! kuharsko - filmska škola se otvara 18. lipnja u Kinu Europa prigodnim glazbenim, scenskim i filmskim programom. 

Prijave su otvorene do popunjavanja mjesta u grupama, a možete se prijaviti već danas OVDJE.

Bacači Sjenki su višestruko nagrađivana neprofitna organizacija iz Zagreba koja je u svom 16-godišnjem radu i javnom djelovanju ostvarila više od 150 suradnji s profesionalcima iz više od 30 zemalja svijeta te realizirala više od 50 edukativnih, kazališnih i filmskih projekata i manifestacija na 4 kontinenta. Uspješno i bez poteškoća isprepliće međunarodnu suradnju, kazališne izvedbe, urbane intermedijalne projekte, aktivizam, pedagoški rad, video umjetnost te selektorsku praksu u cjelovito umjetničko djelovanje.

Više informacija i prijavnicu pronađite na www.frooom.eu, upite možete slati e-mailom  na frooom.filmskaradionica@gmail.com, te na +385 98 165 81 86 (Boris) ili +385 91 762 4226 (Anja).

I za kraj još jedno iznenađenje za vas - poklanjamo jednu filmsku radionicu!

Teen385 i Frooom poklanjaju nekome od vas jednu filmsku radionicu! Naučite nešto novo, zabavite se i pokažite svoju kreativnost, a sve što trebate učiniti da biste osvojili pohađanje jedne filmske radionice je odgovoriti na pitanje: Kojeg datuma počinje prva filmska radionica u Osnovnon školi ‘Dr. Ivan Merz’ u Zagrebu?

Vaše odgovore šaljite na nagradne@teen385.com najkasnije do petka 2.6. u 12 sati, a u mailu obavezno navedite ime i prezime, adresu i kontakt broj, te termin u kojem biste htjeli pohađati radionicu.

Psssst - odgovor na nagradno pitanje možete pronaći ovdje.

Sretno i igrajte se s nama!

praznici radionica film

Još vijesti