Slika nije pronađena

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje je pripremio interaktivni kviz za provjeru vašeg znanja hrvatskoga jezika.

Riječ je o posebnom kvizu koji se temelji na besplatnome priručniku 'Hrvatski na maturi' institutskih znanstvenica Lane Hudeček i Milice Mihaljević. Kviz je podijeljen u sedam rubrika: pravopis, fonologija, morfologija, sintaksa, leksikologija, povijest jezika i završni test. Na vama je da odaberete jedan od ispita i provjerite svoje znanje materinjeg jezika. U ispitu se boduje i vrijeme potrebno za rješavanje zadataka.


Za svaki odgovor imate točno dvije minute vremena, a u slučaju da niste sigurni zašto ste pogrešno odgovorili na neko pitanje, imate i opciju objašnjenja uz pomoć koje jednim klikom možete saznati točno zašto je neki odgovor točan, odnosno pogrešan.


Do 17. lipnja, kada se održava ispit iz hrvatkog jezika, imate još dovoljno vremena kako bi ponovili i usavršili svoje znanje, a Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje je tu kako bi vam pomogao da ostvarite što bolje rezultate. Naime postoji i igra uz pomoć koje možete izoštriti svoj um i jednom zauvijek naučiti gdje točno ide '-č', '-ć', '-đ', '-dž', '-ije' ili '-je'. Igricu možete naći na linku.


Foto: Freepik/ ihjj.hr screenshot

M.S.K.

Pogledajte još:

Državna matura ima sve stroža pravila – čak ni jedan svakodnevni predmet nećeš moći koristiti

Neka je dobra duša objavila priručnike za pripremu državne mature za 3 najteža predmeta - moglo bi ti pomoći

Prijave za faks su počele, a strože su i kazne na državnoj maturi! Saznaj što se sve promijenilo

kviz Vježba priprema hrvatski jezik ispit Matura maturanti Državna Matura igra

Još vijesti