Slika nije pronađena

Za tri godine Marin i Martin Knježević postat će, odgovaraju uglas, vodoinstalateri. Jednojajčani blizanci, objašnjavaju sinkronizirano, zajedno su odlučili da žele upisati upravo Obrtničku i industrijsko-graditeljsku školu, a jučer su primili i stipendije Grada Zagreba, upravo u kategoriji učenika deficitarnih zanimanja.

Mjesečna stipendija dobro će nam doći, pogotovo jer nama sve treba duplo”, uz smiješak objašnjavaju braća Knježević dodajući kako će tako svakako olakšati i kućni budžet svojih roditelja. A u njega će početi uplaćivati, rekli su, čim završe srednju školu koju su upisali. Zajedno će, dakako, otvoriti vodoinstalaterski obrt.

foto: Pinterest

Dvojica smo pa nikad neće biti problem rješavati i po dvije intervencije u isto vrijeme”, govore Knježevići koji su već, osim budućeg posla, podijelili i onaj sadašnji, školski. Kako objašnjavaju braća, jedan je više za praktične predmete, dok drugi voli one općenite. Zajednička im je, međutim, strast – povijest.

Osim njih, stipendiju Grada Zagreba jučer je dobilo još pedeset učenika koji su ove školske godine upisali jedno od deficitarnih obrtničkih zanimanja u glavnom gradu. Među njima najviše je elektroinstalatera, a najmanje zidara, samo jedan.

Više o stipendijama Grada Zagreba za deficitarna obrtnička zanimanja pročitajte ovdje.

Članak u cjelosti pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Večernji list

foto: Tumblr

...Pročitajte još...

...Zanimanja budućnosti: poslovi koji će se tek pojaviti...

...Smiješna zanimanja u školama: treba li ih ukinuti?...

...Učila u skloništu za beskućnike i dobila stipendiju za prestižno sveučilište!...

Deficitarna zanimanja Braća Blizanci Vodoinstalateri stipendija grada zagreba

Još vijesti