Slika nije pronađena
Iako srednjoškolske trudnoće nisu toliko česte u urbanijim sredinama, mogu se dogoditi. U školama ne gledaju blagonaklono na takve djevojke, kako kolege, tako ni profesori.

Donosimo ispovijest jedne djevojke koja će vas natjerati da malo bolje razmislite o fenomenu srednjoškolskih trudnoća…


Dunja* je srednjoškolka i ide u moju školu. Nitko se nije zanimao za nju, osim možda njenih prijatelja, sve dok moj učiteljica geometrije nije počela svima govoriti da je jedna djevojka iz škole trudna. Svi su automatski pretpostavili da se radi o djevojci koja je izlazila s maturantom, ali nije se radilo o njoj. Tračevi su se brzo širili, ali Dunja ih je dobro utišavala.

Neko vrijeme nije joj bilo teško sakriti da je trudna. No, uskoro joj se trbuh počeo nazirati i tad su svi saznali o kome se radi. Ja ju osobno ne poznajem, ali sam čula da su je neki poznanici maltretirali. Jedna prijateljica s kojom ručam nazvala ju je 'droljom'.

Dunja i ja idemo zajedno na tjelesni na kojem sam, kad sam saznala da se radi o njoj, uvijek buljila u njen trbuh. Pomišljala bih grozne stvari kao na primjer: 

„Ne mogu vjerovati da je tako nisko spala.“
„Zar je toliko glupa da ne zna koristiti zaštitu?“
„Ne mogu vjerovati da se itko želi družiti s njom.“

Ovo zadnje bilo je najgore. Kladim se da bih bila uz svoju najbolju prijateljicu kad bi ona ostala trudna i obratno!
Moja su se razmišljanja počela mijenjati kad sam ju jednog dana vidjela s prijateljicama u wc-u. Išla sam se presvući za tjelesni i vidjela ih kako se smješkaju, a prijateljice joj nježno dotiču trbuh. Većinu dana izgledala je očajno i nesretno, međutim u tom je trenutku blistala i smiješila se. Izgledala je zadovoljno i sretno. Njene najbolje prijateljice bile su uz nju, bez obzira na sve. Nakon ovog događaja, više nikad nisam pomislila ništa loše o njoj.

Dunja tek treba roditi i otkriti koliko je teško biti roditelj. Naravno da će joj rođenje djeteta i njegovo odgajanje otežati život, pogotovo zato jer je na početku srednje škole, ali to je bila njena odluka i sretna sam zbog nje.

Samo zato što je zatrudnjela kao tinejdžerica, ne mora nužno značiti da je 'laka' ili promiskuitetna i da se povlači s dečkima po sumnjivim mjestima. Svatko ima drugačiju priču i nikad ne bi trebali pretpostavljati niti zamišljati najgore.

* Ime je promijenjeno.

Što ti misliš o ovom pismu tinejdžerice i njenom stavu o trudnoj kolegici iz srednje škole?

L.B./izvor: cambio
Foto: arhiva

Pročitajte još…

… Ispovijest maloljetne trudnice Adriane: 'Htjeli smo bebu, radili smo na tome'…

… Nakon školskog izleta zatrudnjelo 7 učenica!...

…Trudne srednjoškolke u nekim školama slave, a u drugima ih se srame!...

srednja škola trudna srednjoškolka Trudnoća ispovijest

Još vijesti