Slika nije pronađena

Kako se stara godina bliži kraju, nezaobilazne su različite ankete koje pokazuju što se najčešće tražilo, čitalo, jelo i pilo, slušalo, downloudalo, ali i pisalo. Pomalo neobični rezultati iskočili su u anketi za najčešće upotrebljavanu riječ u 2014. godini jer se uopće ne radi o pravoj riječi!

Najčešće korištena riječ uopće nije riječ nego simbol! Naime, u 2014. godini u međusobnoj komunikaciji ljudi su najčešće upotrebljavali simbol srca koji označava ljubav! Na drugo mjesto zasjeo je popularni # - hashtag.

U anketi su korišteni podaci s društvenih mreža, a tema je bila dopisivanje ljudi, odnosno njihova komunikacija preko poruka.

Pokazalo se da riječi sve više zamjenjuju simboli i popularni emotikoni. Znak srca je uvjerljivo najviše korišten u pisanju blogova, na Twitteru, Facebooku i ostalim vrstama prepiski između ljudi, tvrde analitičari.

 

Znak ljubavi s jedne strane ohrabruje i pokazuje da je, barem što se dopisivanja tiče, 2014. bila godina ljubavi. Ipak, s druge strane postoji zabrinutost zbog sve većeg korištenja simbola i raznih znakova koji zamenjuju riječi, što ukazuje na sve veće siromaštvo vokabulara kod ljudi.

 

Knjige su zamijenjene internetom, osobnu komunikaciju sve češće zamjenjuje chatanje, ‘fejsbukiranje’ i ostali vidovi virtualnog kontakta.

Slažete li se i mislite li da je jezik sve siromašniji zbog upotrebe skraćenica, emotikona i emojija?

L.B./izvor: Blic

foto: Shutterstock

Komunikacija najkorištenija riječ simbol srca anketa

Još vijesti