Slika nije pronađena

Fotograf Scott Chasserot odlučio je prikazati razliku između onoga kako izgledamo i onoga što naš mozak doživljava kao 'idealnu verziju'.

>> Provjeri: Trendi nakit, fora čarape, torbe, odjeća... sve po super cijenama!

Nakon što je fotografirao sudionike ovog projekta, napravio je sitne korekcije koristeći photoshop; mijenjao je veličinu očiju, sužavao bradu i smanjivao nos. Zatim je te 'dotjerane' fotke prikazivao 'modelima', a pomoću skenera pratio rekacije u njihovim mozgovima. Trenutak najveće reakcije mozga, Scott je zabilježio kao trenutak kada su sudionici vidjeli svoju 'idealnu verziju'. Iako smo svi svjesni da 'idealna' izdanja ne postoje, zanimljivo je vidjeti koliko je mala/velika razlika između onoga kako izgledamo i onoga što smatramo 'idealnim'.

Chasserot je na ideju za ovaj projekt došao nakon što je vidio djevojku, koja ima na svakoj nozi četiri prsta, u sandalama. Zamislio se i zaključio kako on nikada ne bi nosio sandale da je u njenoj situaciji, ali onda je shvatio da je ona zapravo vrlo inteligentna djevojka koju nije briga što drugi misle, a on je svoj doživljaj ljepote projicirao na nju. Ovim projektom želio je natjerati ljude da se zamisle nad tim koliko doživljaj ljepote projiciraju i na vlastitu sliku – što je nepotrebno i ograničavajuće.Foto: Scott Chasserot
Izvor: Buzzfeed
I.N.

>> Trendi narukvice: 5 slatkih modela za jesen 2014.

ljepota Mozak percepcija

Još vijesti