Slika nije pronađena

Carol Thebarge radila je kao učiteljica više od 35 godina i jedna od najdražih stvari koje joj je donijelo njeno zvanje bilo je prijateljstvo s učenicima.


Problem je nastao kada je škola, u kojoj je radila, promijenila 'politiku' i zabranila profesorima da na Facebooku među listom prijatelja imaju i učenike. Ovakvi potezi škole posljedica su saznanja da je jedan od profesora imao 'neprilične odnose' s jednom učenicom pa su u svrhu zadržavanja 'profesionalne distance' odlučili pooštriti mjere.


Zbog toga ju je ravnatelj zamolio da 'unfrienda' neke učenike, a nakon što je odbila to učiniti, uručen joj je otkaz.


'Ova djeca naučila su me štošta; jednako kao i ja njih' prokomentirala je Carol dodavši da je njen odnos sa bivšim i sadašnjim učenicima uvijek bio primjeren.


Učenici su stali na stranu otpuštene profesorice; ona sama je objasnila da shvaća potencijalnu opasnost društvenih mreža, ali je upozorila da se na ovaj način zabranjuje komunikacija profesora i učenika izvan razreda što ona smatra pogrešnim.


I vi ste nam u rubrici pitanja/odgovori pisali o sličnim dvojbama. Mislite li vi da je uredu da su učenici i profesori 'frendovi' na fejsu?


Foto: Facebook

I.N.

učenici i profesori prijatelji na facebooku

Još vijesti