Slika nije pronađena
Muzej osjeta u Splitu

 
Muzej osjeta je podijeljen u zone: vida, sluha, mirisa, dodira i balansa. Walk-in instalacije i predmeti na dodir prenose muzejske koncepte na razigran i kreativan način. Zahvaljujući interaktivnim eksponatima saznati ćete tko je glavni u vezi, kako se vaši zaljubljeni pokreti i pogledi mogu odraziti u beskonačnost i moći ćete opovrgnuti glasine da vam veza nije naopaka kao što se nekima čini. Povodom Valentinova u ponudi je poseban popust za parove, 2 ulaznice za 100 kn umjesto za 160 kn. Ponuda vrijedi u Tjednu ljubavi od 11. do 18.02.2019. godine. Radno vrijeme muzeja je svaki dan od 09:00 – 21:00 sati.

www.museumofsenses.hr

 
 
Muzej prekinutih veza u Zagrebu
 
Muzej prekinutih veza posvećen je neuspješnim ljubavnim vezama. Ove godine poziva na malo drugačije Valentinovo koje uključuje obilazak Muzeja prekinutih veza, koktele i community table. Cijena ovog programa iznosi 333 kn po osobi i popust od 33% onima koji donesu simboličan prigodni poklončić za neku od osoba koje će tek upoznati. Radno vrijeme muzeja je svaki dan od 09:00 – 21:00 sati.

www.brokenships.com

 
 
Etnografski muzej u Zagrebu
 

U Etnografskom muzeju u Zagrebu od 7.2. do 7.4. traje izložba Crveni pijetao – Crna kokoš: kultovi plodnosti, obredi, običaji i vjerovanja. To je gostujuća izložba Muzeja Makedonije I Arheološkog muzeja u Skopju. Središnja točka izložbe su najrazličitije vrste arheološkog i etnološkog kulturnog nasljeđa koje u sebi sadrže elemente tjelesnoga i seksualnosti, a time i plodnosti. Pored prapovijesnih figurica, antičkih posuda i svjetiljki, koje predstavljaju arheološku manifestaciju ovih kultova, izložba sadrži mnoštvo predmeta koji su dio karnevala, vjenčanja i ostalih obreda prijelaza, karakterističnih za Makedonce u zadnjih nekoliko stoljeća. Izlaganjem maski, obrednih rekvizita, dijelova nošnji, narodne poezije, fotografija i video isječaka, prikazano je bogatstvo i varijacije kultova plodnosti, kao i kultna mjesta koja i danas predstavljaju obredna središta gdje se stimulira plodnost ljudi, životinja i biljaka. Radno vrijeme muzeja je od ponedjeljka do petka od 10 do 18 sati, a vikendom od 10 do 13 sati. Cijena ulaznice za odrasle iznosi 20 kn a za studente 15 kn.

 

www.emz.hr   

 

 
Sponzorirani članak

muzej valentinovo neobično

Još vijesti