Slika nije pronađena

15-godišnjak je potrošio 37 tisuća eura na besplatnu igricu. Iako se može zaigrati besplatno, korisnički račun povezao je s tatinom kreditnom karticom pomoću koje je onda kupovao zlato za potrebe igrice.

Horor priče o tome kako ljudi troše hrpe para na igrice i kupovanje imaginarnih stvari za potrebe igranja postoje otkada je omogućena kupovina unutar aplikacija za igrice. No jedan je tinejdžer u Belgiji oborio sve rekorde! Količina novaca koju je spiskao na igricu Game of War: Fire Age gotovo je prevelika za zamisliti!

Prema belgijskim novinama Nieuwsblad, anonimni klinac kupovao je zlato igrajući igricu i na taj način opelješio tatinu karticu. Podatke s kreditne kartice dala mu je mama koja je trebala sinovu pomoć za on-line kupovinu knjiga za svoj tablet. Nakon što je tatinu kreditnu karticu povezao sa svojim iTunes računom, potrošio je tisuće eura na zlato u igrici Game of War: Fire Age.

Njegova mama tvrdi da sin nije imao pojma da troši pravi novac za kupovinu ovog imaginarnog zlata!

Zbog ovakvih slučajeva, Europska komisija preporuča developerima da se ovakve aplikacije ne nazivaju besplatnima jer se igrajući ovakve igrice itekako može potrošiti mnogo novaca.

Jeste li vi ikada pravim novcem kupili nešto za potrebe igrice?

L.B./izvor: Kotaku

foto: GameofWar

Igrica game of war: fire age 27 tisuća eura zlato kupovina

Još vijesti