Slika nije pronađena
Već smo vas obavještavali obavještavali o listi najsnažnijih teen-zvijezda koje mijenjaju svijet, no čini se da se saga nastavlja. Časopis Seventeen ovoga puta u središte priče stavlja dvije sasvim “obične” tinejdžerke.

Jewel More, srednjoškolka koja nas ovaj put nadahnjuje, pokrenula je peticiju na change.org stranici kojom zahtjeva od Disneyja da princeze prikazuje u realističnijim tjelesnim proporcijama jer su ove, kako ih je do sad prikazivao, premršave: “Kad bi Disney mogao stvoriti plus-size glavnu junakinju i heroinu koja je pametna, impresivna i koju će pamtiti kao i druge, to bi dobro utjecalo na sve plus-size djevojke u svijetu koje neprestano bombardiraju slikama i fotografijama zbog kojih se osjećaju ružnima jer se ne uklapaju u standard mršavice.” Bravo Jewel!

No “girl-power” akcija ne završava ovdje! Nevjerojatna sedmogodišnja djevojčica (da, samo 7 godina!), Charlotte, napisala je pismo upućeno kompaniji LEGO u kojem ih pita zašto je u ponudi puno više muških legića i legića za dečke koji su onda pustolovni i zabavni, dok LEGO djevojčice sjede kod kuće, nemaju poslove, druže se i idu u shopping. Doista, zašto Lego, zašto?!L.B.
foto: twitter

girl power peticije lego disney

Još vijesti