Slika nije pronađena

Zbog propusta u splitskoj Pomorskoj školi, gdje je u četvrtak dvanaest maturanata pisalo poništenu temu eseja iz državne mature, više od 38.000 maturanata neće ponavljati pisanje eseja, poručili su jučer navečer iz Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO).

Dvanaest maturanata splitske Pomorske škole u četvrtak je pisalo poništenu temu eseja iz državne mature za B razinu hrvatskog jezika Glembajevi Miroslava Krleže, umjesto nove teme Mistični sonet Antuna Gustava Matoša, koja je na B razini pisana u svim ostalim školama.

Kako je Hini izjavila glasnogovrnica NCVVO-a Ana Franić Božić, propust se dogodio jer su im ispitni koordinatori zaboravili podijeliti nove teme. Naglasila je kako je informacija zasad neslužbena, budući da treba po službenom protokolu utvrditi kako je i zašto došlo do tog propusta, a tek nakon toga donijet će se i odluke o odgovornosti i daljnjem postupanju.

Naime, NCVVO je svim školama u Hrvatskoj dostavio nove ispitne materijale i nije bilo nikakva razloga da se učenicima podijeli stara tema. No, zbog tog propusta kod samo 12 maturanata u jednoj školi neće se ponavljati esej za preko 38.000 maturanata, poručuju iz NCVVO-a.

Odluku o daljnjem postupanju NCVVO će donijeti nakon što od splitske škole dobijemo ispite i razmotrimo zapisnik. Zatražit ćemo očitovanje od ravnatelja i Školskog ispitnog povjerenstva o tijeku provedbe naznačenog ispita, rekla je Franić Božić.

L.B./izvor: Slobodna Dalmacija

foto: arhiva


Pročitajte još...

...Misli koje te muče dok polažeš državnu maturu...

...Maturanti ismijali NCVVO: objavili duhoviti video o odgodi eseja iz hrvatskog...

...Opet problemi s državnom maturom: zbog navodnog 'curenja' zadataka otkazan esej iz hrvatskog jezika...

Državna Matura splitska pomorska škola poništena tema Ana Franić Božić

Još vijesti