Slika nije pronađena

Izreka 'Ljepota je u oku promatrača' je očito istinita jer je novo istraživanje pokazalo da lijepo lice ili privlačno tijelo nisu garancija za to da će nam osoba postati privlačnija.

Radi se o nečem sasvim drugom - nije bitno koga gledate nego koliko dugo ga gledate! Ovo istraživanje je zanimljivo jer pokazuje da naš mozak funkcionira ne čudne načine. Rezultati ovog istraživanja objavljeni su u Psychological Scienceu, a obuhvaćalo promatranje 50 lica, što su odradili sudionici.

Naizmjence su gledali lica i crnu točku s lijeve ili desne strane. Budući da im je rečeno da točka nije bitna, prvo na nju nisu obraćali pažnju. Kasnije im je lice koje je bilo povezano s točkom s vremenom postajalo privlačnije.


Činjenica da nam je netko privlačniji što duže ga gledamo govori o tome kako dobrota i ljubaznost zaista utječu na našu percepciju nečijeg izgleda te da ljepota dolazi iznutra, ali trebamo duže promatrati kako bi ju vidjeli.

Sada znamo da `objektivno lijepo` ne postoji te da je sve stvar našeg mozga koji se navikne na ono što često vidi te to smatra privlačnim i `normalnim`.

Izvor: bustle.com

I.P.

Pročitajte još:

Nećete vjerovati - ovo je jedina stvar koja odbija dečke od djevojaka

Znate li zašto zatvaramo oči kada se ljubimo?

U zabludi smo cijelo vrijeme: suprotnosti se ipak ne privlače

privlačni privlačniji privlačnost

Još vijesti