Slika nije pronađena
Ljudi rođeni u kasnim devedesetima i ranim dvijetisućitima pripadaju Generaciji Z (popularno Gen Z). Generacija je to rođena u digitalnoj eri, eri društvenih mreža - 's mobitelom u ruci'.

Postavlja se pitanje koje su posljedice online odrastanja i života popraćenog učestalom izloženošću dijeljenja privatnosti. Donosimo 10 pretpostavki problema koji očekuju ovu generaciju.

1. Privatnost

Sve što radimo na internetu ostaje na internetu. Čini se da ćemo u budućnosti morati u potpunosti zaboraviti na mogućnost prikrivanja naših, možda i sramotnih, fotki, videa i statusa iz mladosti. Možda nas ovo natjera da dva puta razmislimo prije nego kliknemo publish.

2. 100% plastic free hrana postat će luksuz

3. Odabir usernamea za društvene mreže i websiteove4. Ekstremni vremenski uvjeti 

Prema predviđanjima, posljedice lošeg odnosa prema prirodi odrazit će se u vidu snažnijih oluja, više suša i poplava. Na to zasigurno nismo spremni, ali i mali koraci u očuvanju okoliša mogu barem djelomice promijeniti taj scenarij.

5. Nemogućnost držanja pažnje duže od par minuta

Navika da stalno skrolamo društvenim mrežama ili barem provjeravamo notifikacije dovest će do gubitka mogućnosti držanja pažnje na jednu stvar. Postat će teško, gotovo nemoguće zabaviti same sebe jer smo naučili da to netko drugi radi umjesto nas.

6. Burnouti zbog prenatrpanog rasporeda

Sindrom burnouta javlja se i danas, no pretpostavka je da će u budućnosti biti sve zastupljeniji. Ubrzani stil života, stalna okupiranost i dostupnost u online svijetu zasigurno ne idu u prilog rješavanju ovog problema.

7. Gubitak anonimnosti


8. Intelektualno vlasništvo postat će misaona imenica


9. Poteškoće s face to face komunikacijom

Pandemija koronavirusa preselila je naše živote u internetska prostranstva. Komunikacija putem Zooma postala nam je svakodnevica što svakako dovodi do otežane komunikacije u četiri oka.


10. Ostvarivanje ljubavnih veza i poteškoće s vezivanjem

gen z generazija z

Još vijesti