Slika nije pronađena

Vjerujemo da će narcisi ostati zbunjeni ovim naslovom pa bi možda bilo bolje da ne nastavljaju s čitanjem. Ostali koji uglavnom nisu zadovoljni svojim selfijima – ovo bi vas moglo zanimati!

Sigurno vam se dogodilo da zadovoljno promatrate svoj odraz u zrcalu, a onda odlučite proslaviti ovaj rijetki trenutak 'savršenog' izgleda jednim selfijem. Nakon što ste opalili nekoliko komada (čisto da se nađe), rezultat je neugodno iznenađenje. 'Kako sam opet tako čudno ispala?' pitate se u nevjerici.

Odgovor leži u činjenici da naš odraz u ogledalu zapravo nije istinit – mi vidimo obrnutu sliku. Iako naša lica nisu savršeno simetrična, godinama se naviknemo na manje lijevo oko ili blago spušten desni kut usne. Budući da mnogo vremena provedemo gledajući u zrcalo (a prema jednom istraživanju tinejdžeri provedu pola svog života promatrajući se!), iznenadimo se kada ugledamo selfie koji prikazuje naš stvaran izgled (slika nije obrnuta kao što je slučaj s ogledalom).


Tada se sve naše male nepravilnosti koje inače ni ne primjećujemo nalaze na drugoj strani pa smo uglavnom (neugodno) iznenađeni. 'Zar ja stvarno tako izgledam?' pitate se. Bez brige; izgledate sasvim dobro – sve je samo stvar percepcije.

Prije nego počnete proklinjati selfije, imajte na umu da ipak postoji jedan servis koji će vam dati baš onakve fotke lica kakve ste naviknuli gledati – riječ je o Snapchatu!

Foto/Izvor: YourTango
I.N.

Pročitajte još:

Novo na tržištu: tablete protiv selfija!

Odzvonilo je `duck face-u`: `fish gap`je novi kralj selfie poze

Cure postale predmet sprdnje nakon što su cijelu tekmu snimale selfije

selfie ogledalo Odraz

Još vijesti