Slika nije pronađena
Već se nekoliko mjeseci priča kako je grupa makedonskih tinejdžera utjecala na ishod predsjedničkih izbora u SAD-u i na tome zaradila silne novce.

Naime, način na koji su se `obogatili´ povezan je s industrijom lažnih vijesti koja je, očigledno, postala zlatni rudnik. Ta je industrija zadužena za širenje neprovjerenih, poluprovjerenih i lažnih vijesti koje čitamo na društvenim mrežama.Jedan od onih koji su prepoznali svoju priliku u tome je i 18-godišnji Boris iz makedonskog gradića Veles, koji je na ovaj način počeo zarađivati stotine tisuća kuna.

Boris je priliku za zaradu uočio prije nekoliko godina kada je njegov prijatelj otkrio kako je od svoje (slične) stranice zaradio dovoljno novca da kupi novi BMW 4.

Tijekom predsjedničkih izbora u Americi, Boris je otvorio vlastitu stranicu s vijestima te je svakog dana surfao netom u potrazi za člancima. Nakon što bi pronašao zadovoljavajuće senzacionalističke članke, objavljivao bi ih na svojim stranicama te ih dijelio u Facebook grupama s nekoliko stotina tisuća članova. To mu je osiguravalo viralnost članaka.`Tijekom noći pripremio bih četiri ili pet članaka za idući dan. Ujutro bih to objavio. Otišao bih na kavu, vratio se doma, našao nove članke i podijelio ih. Izašao bih s prijateljima, vratio se doma, našao članke i objavio ih na Facebooku´, rekao je Boris.

Ubrzo je počeo pristizati novac. Kupio je novu odjeću, novi laptop, a uskoro su isto počeli raditi i svi njegovi prijatelji. No novac se prorijedio jer je Google s vremenom počeo suspendirati oglase na njegovoj stranici.

Što reći na sve to! Članak u cijelosti možete pročitati

OVDJE

.


Foto: YouTube

S.T.R./ Index.hr

Bi li se usudila koristiti ovaj mobitel? Legendarna Nokia vraća se nakon 17 godina

OMG Je li ovo najgora stvar koju je netko napravio za lajkove?

Curka pozvala predsjednicu Kolindu na svoj 18. rođendan – mi se pitamo zašto?

tinejdžeri Lažne vijesti zarada vijesti

Još vijesti