Slika nije pronađena
Društvene igre u nama često bude ono najgore, a sve zbog velike želje da pobijedimo u njima. No, jeste li znali da reakcija u igranju društvenih igara mnogo govori o nama i našoj osobnosti?

Da, izgleda da naše ponašanje kad gubimo, pogotovo u društvenim igrama, može reći mnogo toga o nama. Ako si ti jedan/na od onih koji se baš uvijek razljute kad igraju Monopoly, Čovječe, ne ljuti se ili neku treću društvenu igru, pogledaj što to govori o tebi kao osobi.

Psiholog i psihoanalitičar Steve McKeown u svom je istraživanju došao do zanimljivog zaključka. Po njegovim rezultatima, u društvenim igrama, on je za primjer uzeo Monopoly - jednu od najpopularnijih društvenih igara na svijetu, pojavljuju se tri psihološke potrebe. To su potreba za kontrolom tuđeg ponašanja ili njegovih odluka, potreba povezivanja s drugima i želja za kontroliranjem i utjecanjem na rezultate igre.

via GIPHY


S obzirom na spomenuto, McKeown tvrdi da su oni koji se stalno naljute ili isfrustriraju tijekom društvene igre, skloniji tome da uvijek moraju imati potpunu kontrolu nad drugima oko sebe.

Ako se ljutiš kod igranja društvenih igara, ti igru shvaćaš preozbiljno i to te čini 'control frikom'. Tvoja potreba za pobjedom je veća od zabave s prijateljima, a kao osoba uvijek sve mora biti po tvojem. Nisi sklon/a kompromisima i teško se prilagođavaš drugima. Ne možeš ili samo to ne želiš, ostavit ćemo da sam/a o tome razmisliš.

via GIPHY


Ako usred igre, tvoja osnovna potreba za kontrolom bude ugrožena gubitkom, pravilima koja nisu u potpunosti poštovana od drugih igrača ili nekom drugom distrakcijom, naprimjer ako drugi igrač igru ne shvaća dovoljno ozbiljno, to će te razbjesniti, a igra će se pretvoriti u svađu i vikanje. Umjesto da se zabaviš, igra će postati noćna mora i pravo mučenje, a ni suze nisu isključive.

'Ovi ljudi ne mogu razlikovati uživanje u igri i pobjedu. Ozbiljno! Kad je u pitanju igranje bilo koje igre, ako igrači ne dobiju ono što žele, oni se obavezno uvijek uznemire ili naljute', kaže McKeown.

Foto: Pexels/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

Vrijedi li to i za tebe? Otkrivamo što boja sobe govori o tebi!

Sigurno te zanima – otkrivamo što tvoja pozadina na mobitelu govori o tebi!

Po rukopisu se drastično razlikujemo – saznaj što način na koji pišeš govori o tebi

Jeste li znali zanimljivosti monopoly

Još vijesti