Slika nije pronađena
Korisnik aviani je objavio sliku komentara nastavnice na zadaću učenika koji se raspisao o 'stvarima koje su zakonom RH zabranjene', kako piše profa.

Kilo granja lesim from r/croatia


Kao što je vidljivo iz objave, profa Kristijanovu zadaću smatra zabrinjavajućom. Štoviše, napisala je da joj zdrav razum ne dozvoljava da taj rad prepun ilegalnih radnji i nabrajanja raznih opojnih sredstava uopće pokuša ispraviti. Naime, učenik je zamislio da se budi kao diler, pa je u zadaći pisao o drogi, zatvoru i stilu života ljudi koji se time bave, no profi se to očito nije dopalo – svoj komentar je završila riječima 'duboko sam šokirana'.

Za komentar njezinog komentara smo zamolili Zorana Kojčića, nastavnika hrvatskog jezika u Srednjoj školi Dalj, kojeg smo kontaktirali već nekoliko puta i uvijek se ispostavilo da je školski primjer blagog i dobrog profesora. Zanimalo nas je smatra li on da je sadržaj zadaćnice najbitniji ili bi se Kristijan uspio 'provući' s dvojkom kod njega kad bi mu stil izražavanja bio zadovoljavajući? I koji segmenti su profesorima bitni prilikom ocjenjivanja zadaćnica? Ovo su njegovi odgovori...

'Ovisno o tematici, školska zadaća treba pogoditi temu svojim sadržajem, a ocjenjuje se najčešće baš sadržaj, odnosno povezanost napisanog s naslovom i pravopis. Ako je tema slobodna, onda pisanje o događajima iz mašte ne bi trebalo biti problematično, dokle god su napisani smisleno i u granicama pristojnosti. Naravno, svaki nastavnik će tolerirati određenu granicu i u stilu i u leksiku, odnosno samom rječniku koji učenici koriste. Ipak, ako su neki problematični stavovi izneseni u tekstu to treba preispitati na satu, a ocjenu dati na osnovu povezanosti teme i sadržaja', rekao je Zoran. Dodao je da on osobno nikad ne bi dao jedinicu za iznošenje vlastitih stavova na temu takvih snova učenika. 'Iz prakse znamo da se takvi učenici samo pokušavaju folirati pred drugima, u tim su godinama, pa se i to treba uzeti u obzir, ta njihova neozbiljnost i šaljiv odnos prema zadaći'.

Za kraj vas pitamo...

Foto: Reddit/Freepik

M.Z.

Provjeri još...

Preeedobro! Svi žele imati ovog nastavnika – učenicima za vikend zadao zadaću iz snova

Odgovor hrvatskog učenika iznenadio javnost - zadaća koja je skupila brdo lajkova

Ni oni nemaju pojma: roditelji pokušali riješiti zadaću iz matematike

zadaćnica stroga profa trud stil sadržaj anketa

Još vijesti