Slika nije pronađena

Ako kojim slučajem imate neku pomalo neobičnu sposobnost po kojoj se definitivno ističete od drugih, a želite da se i cijeli svijet divi vašem umijeću, onda vam je definitivno sljedeći korak da se javite ekipi iz Guinnessa kako bi vas mogli uvrstiti u svoju čuvenu knjigu rekorda.

Nju je još davne 1955. godine objavila istoimena kompanija koja se bavi proizvodnjom piva, a od tada  se svake godine u njoj bilježe razni svjetski rekordi i postignuća.

Tako ovdje možete pronaći mnoge neobične podatke i saznati npr. koliko je visok najviši čovjek na svijetu, tko je najteži sportaš ili koliko godina ima najstariji pas.


No, tu su i pomalo bizarni podaci, koji kod većine ljudi izazazivaju čuđenje ali i pobuđuju zanimanje o rekorderima. Mi smo također zavirili u svijet čudesnih rekorda te vam donosimo par nevjerojatnih rekorderskih činjenica...

Rekord u sakupljenim satovima drži čovjek koji ih je do sada sakupio čak 1094, a jedna Japanka je uspjela za svoju zbirku sakupiti čak četiri i pol tisuće raznih Hello Kitty proizvoda.

Najveću kolekciju Barbie lutaka posjeduje Njemica Bettine Dorfmann, koja uživa u društvu od čak 15 tisuća omiljenih lutkica.

U Los Angelesu napravljena je najveća pizza na svijetu, koja je bila široka gotovo metar i pol, a nahranila je čak 100 ljudi.

Najduži nokti pak pripadaju Amerikanki Chris Walton, koja ih nije rezala punih 18 godina, a dosežu i do tri metra. Chris je inače rock pjevačica umjetničkog imena The Dutchess , a svoj rekord je postavila prošle godine u Las Vegasu.

U Guinnessovu knjigu ušao je i naš sportaš i glumac Mario Mlinarić, koji je oborio rekord u guranju automobila. Automobil marke Smart gurao je 29,32 km.

Sve ljubitelje najpoznatijeg mornara na svijetu Popeya razveseliti će vijest da u Americi živi njegov dvojnik. Moustafa Ismail iz Massachusettsa  proveo je čak  10 godina pumpajući svoje bicepse i tricepse, koji danas dosežu opseg od  78,74 cm.

Ako ste možda jako, jako gladni u Guinnessu će vam sigurno savjetovati da skoknete do  Chicaga, gdje možete kupiti najveći hot-dog  na svijetu, koji je dugačak 40,64 cm. Trošak od dvjestotinjak kuna možete podijeliti s prijateljima.

Popis ovih neobičnih rekorda doista je raznolik, a za neke stvari i poduhvate sigurno vrijedi i savjet da ovo ipak ne pokušavate ponoviti kod kuće... Koji rekord je vama najdraži? Jeste li već otkrili zanimljivi svijet Guinnessovih rekorda?

Sonja Curi

guiness rekordi zanimljivo

Još vijesti