Slika nije pronađena

Iako će osnovnoškolci još uvijek imati priliku trčati igralištem i igrati se loptom u sklopu nastave, učenici srednjih škola više neće morati pohađati sate tjelesne i zdravstvene kulture.

Nakon višemjesečnog razmatranja, iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i športa potvrdili su da odluka stupa na snagu od jeseni što znači da srednjoškolci u rujnu ne moraju kupovati sportsku opremu za nadolazeću školsku godinu.

Iako je ova odluka iznenadila učenike i roditelje, iz ministarstva objašnjavaju da za satom tjelesne i zdravstvene kulture jednostavno više nema potrebe: 'Tinejdžeri su toliko aktivni na društvenim mrežama, prstima neprestano tipkaju po mobitelu, bicepse vježbaju podižući pametne telefone i do stotinu puta dnevno, a leđni mišići su neprestano u funkciji budući da su nad računalima nadvijeni i po nekoliko sati dnevno, da nikakva dodatna tjelesna aktivnost nije potrebna.'


Ako se tome pribroje kilometri i kilometri koje pretrče igrajući igrice poput Temple Runa, moramo reći da u potpunosti razumijemo ovakvu odluku Ministarstva. S njima se slažu i oftalmolozi koji smatraju da je svakodnevno višesatno buljenje u ekran odličan trening za oči.

Napokon nema više boravka na svježem zraku, zdravog umora i dobro osjećaja preznojavanja – što vi mislite o ovoj odluci?

Foto. Shutterstock
I.N.

Pročitajte još:

Muke po tjelesnom: borbe ljudi koji nemaju talenta za fizičke aktivnosti

Masovno trovanje u osnovnoj školi: čak 19 učenika na satu tjelesnog palo u nesvijest

Bljak, a sasvim normalne: 5 gadljivih tjelesnih pojava koje su sasvim uobičajene

tjelesni odluka Ministarstvo