Slika nije pronađena

Ovo nije još jedan članak u kojem ćeš čitati o tome da moraš početi učiti ili gdje ćemo ti davati savjete kako da učiš.

 

Proteklih par mjeseci ti svi govore kako je državna matura više od par ispita, kako je upravo to test zrelosti, da se nalaziš na velikoj prekretnici u životu? Radi se o jako ozbiljnoj stvari, koju treba ozbiljno i shvatiti, zar ne? Ovdje nema prepisivanja i zezanja – ako nešto krivo ispuniš, mogli bi ti skinuti bodove, iako ti je rješenje točno? Sve mora biti po pravilima, inače će doći do velikih problema?


Da, sigurni smo da si već čula sve ovo.

via GIPHY


No, što ako te stvari zaista nisu kakvima se čine? Znaš li da se već dva puta dogodilo da su testovi državne mature zamijenjeni te su zbog toga bili i odgođeni?

via GIPHY


Prisjetimo se samo prošlogodišnje stresne situacije kada su u jednoj splitskoj srednjoj profesori učenicima podijelili ispitne materijale iz testa hrvatskog jezika, umjesto za esej iz istog predmeta. Naravno, nije dugo trebalo da internet preplave razne memeovi vezani upravo na tu temu, pa ti donosimo nekoliko najboljih:


Naravno, kružile su svakakve priče, a najbolja je ona gdje je profesor namjerno podijelio krivo ispite, samo da spasi svog sina od toga da nepripremljen piše maturu iz hrvatskog jezika!


Bilo je onih koji su bili oduševljeni s odgodom mature, no bilo je onih kojima se cijela situacija nije nimalo dopala: naime, ispit iz hrvatskog je bio prebačen na dan kad su se pisali i ostali izborni predmeti te materinji jezici nacionalnih manjina. Ubrzo su i ti ostali ispiti bili prebačeni, no sigurni smo da će prošlogodišnjim maturantima ovo ostati jedno vrlo neugodno iskustvo!

Slična stvar se dogodila i 2015., kada su u jednoj pulskoj školi noć prije pisanja ispita ukrali ispite. Sve u svemu, možemo zaključiti da ta državna matura nije ništa posebno ozbiljna, ili ju barem tako ne shvaćaju oni koji ju provode, pa zašto bi onda trebala i ti?! Samo polako, ništa nije vrijedno stresa!

Foto: Facebook/Giphy/Shutterstock

A.Š.

Pročitaj još:

DRŽAVNA MATURA Najavljene velike promjene od sljedeće godine - saznaj sve na vrijeme!

[DRŽAVNA MATURA] Ove godine palo najviše maturanata, stiglo čak tri tisuće prigovora

NORIJADA 2017 Najbolji natpisi na majicama zagrebačkih maturanata

istina failovi Državna Matura zar stvarno? zabava

Još vijesti