Slika nije pronađena

Posljednjih dana mnogo se piše o kontroverznoj i uvredljivoj grupi koja je osvanula na Facebooku; njen naziv je 'Najveće drolje osnovnih i srednjih škola'.

U toj se grupi objavljuju fotografije tinejdžerica u provokativnim pozama i često u oskudnoj odjeći te ih se zatim naziva 'droljama' i vrijeđa.

Autor grupe, koji je sve do jučer bio nepoznat, tvrdi da nije ništa sporno – on ne krši ničija prava budući objavljuje fotke koje su djevojčice same stavile na svoje Facebook profile. Riječ je o 17-godišnjem Renatu iz Novske koji posljednje tri godine živi u Švedskoj gdje je otišao kako bi izbjegao ponavljanje 7. razreda. On tvrdi da fotografije praktički 'prosharea'.

Nemilosrdni maloljetnik također je pozvao roditelje da se zapitaju što 'njihove fine kćeri rade' te da krivca za širenje ovakvih fotografija ne traže u njemu nego upravo u svojim miljenicama.

Ono što je zabrinjavajuće jest da mu u inbox dnevno pristiže 200tinjak takvih fotografija što znači da tinejdžeri zapravo šalju fotke svojih 'frendova' i poznanika.

Iako mu se zakonski očito ne može ništa jer ne krši niti jedan zakon, odlučio je privremeno ugasiti stranicu zbog velikog broja prijava na Facebooku. No danas je već osvanula nova grupa istog naziva i do sada je prikupila 10 tisuća lajkova.

Iako nimalo ne nastojimo umanjiti teror koji ovaj maloljetnik provodi, ne možemo se ne zapitati zašto djevojke stavljaju obnažene fotografije na profile čime se pretvaraju u savršeni mamac za ovakve psihopate?

Što vi mislite o ovome? Kako spriječiti ljude da prave ovakve sramotne grupe ako im djevojke same serviraju provokativne fotografije?

Foto: Facebook
I.N.

uvredljive grupe

Još vijesti