Slika nije pronađena

Filip Hercig, Matija Fućek i Fran Zekan, bivši i sadašnji učenici V. gimnazije iz Zagreba, autori su 'napametnije društvene igre na svijetu', kako oni kažu. Igru koja predstavlja spoj Monopolija, Sraza, Rizika i kviza, a koja se igra na ploči povezanoj s pametnim telefonom, nazvali su 'Mundus'.

Namijenjena je svima – od nižih razreda osnovne škole do duboke starosti jer se prilikom započinjanja igre bira težina pitanja za svakog igrača. 'Cilj je izbaciti druge igrače iz igre, odnosno osvojiti većinu polja u igri', rekao je Filip za Zimo.


Filip Hercig

Igra se tako da svaki igrač pomiče svoju figuru po ploči i odgovara na pitanja koja se pojavljuju na ekranu pametnog telefona i sa svakim točnim pitanjem osvaja jedno polje, a sa svakim netočnim gubi jedno polje. Fora je i svjetleći ambijent igre koju ju čini dodatno atraktivnom, a trenutno je u fazi prototipa.


Ploče dečki proizvode u Hrvatskoj, iako nemaju razvijen proizvodni lanac, a nakon te faze slijedi marketinški dio i skupljanje novaca za široku proizvodnju. Očekivana cijena bit će do 300 kuna, dakle u cjenovnom rangu ostalih društvenih igara, a moći će ju igrati do maksimalno četiri igrača, rekao je Filip. Bit će optimizirana za sve mobilne uređaje, a postoji i platforma na webu, tako da ćete moći i sami upisivati pitanja u sustav, pa koristiti ovu igru i za ponavljanje gradiva i interaktivno učenje.


Svojim izumom dečki su osvojili i srebro na 42. hrvatskom salonu inovacija s međunarodnim sudjelovanjem u studenom 2017. godine, a već su ga i predstavili na nekoliko izložbi.


Foto: Facebook Mundus/Zimo/Screenshot

M.Z. / Zimo.dnevnik.hr

Pročitajte još:

Čitav život igrali ste krivo UNO - jeste li vi znali ovo pravilo o biranju karata?

Genijalna igra za sve cure ili ipak malo 'too much' – biste li pristale na ovo?

Ovo morate probati – s kojim frendom ili frendicom biste igrali ovu igru?

Zagreb mudus izum srenjoškolci Društvena Igra