Slika nije pronađena

Ako ste mislili da dečki vole isključivo sređene i glamurozne djevojke koje kao da su sišle s naslovnica modnih magazina, varate se. Nedavno istraživanje Northwestern sveučilišta je to i dokazalo.

Naime, nedavno je proveden društveni eksperiment u kojem su istraživači ispitivali 163 studenta o njihovim preferencijama kada su u pitanju žene. Ispitanici su prvo trebali odgovoriti što bi prije izabrali kod žena: fizičku privlačnost, osobnost ili potencijal zarade u budućnosti. Nije začuđujuće što je većina izabrala fizičku privlačnost, ali istraživanje nije završilo samo na tome.

Sljedeći korak istraživanja sastojao se u tome da su ispitanici otišli na spoj s tim 'savršenim' djevojkama i mnogi su se razočarali kada su shvatili da nije sve u izgledu. Ovaj eksperiment je pokazao da dečki za ozbiljnije odnose traže osobe u čijem se društvu osjećaju ugodno, s kojima se mogu smijati i od kojih će dobiti potporu u budućnosti. Ono što je možda najbitnije, dečki su naveli kako traže nekoga kome mogu vjerovati, a u vezi s atraktivnim ljepoticama kod muških se često javlja nesigurnost i strah da će ih izgubiti.

Istraživači su također otkrili kako su dečki u razgovoru sa stvarnim ženama obično padali na one djevojke čija im se osobnost najviše dopala, a ne na one djevojke koje su bile fizički najprivlačnije, što je dokazalo kako će radije biti s običnim, prosječnim ženama koje su im zanimljive i zabavne, nego sa supermodelima. Jedan od istraživača je rekao kako su rezultati eksperimenta iznenadili i njega samoga: 'Ako mi kažete da preferirate fizički privlačnog partnera, očekivao bih da zaista na koncu odaberete fizički privlačnog partnera. Ali naši ispitanici nisu funkcionirali po ovom principu, što postavlja pitanje znaju li muškarci zaista što zapravo žele i čemu daju na važnosti pri traženju romantične partnerice.' Izgleda da je istina ono što su nas bajke naučile – najbitnije je ono što je iznutra.

Foto: Shutterstock.com - Antonio Guillem/ Giphy

M.B.

Pogledajte još:

Piju, puše i mrze školu: Koliko su problematični hrvatski učenici u usporedbi s ostalima u svijetu?

Što se događa u tvom mozgu kada ti simpa pošalje poruke? Zbog ovoga ćeš mu se poželjeti javiti

Emojiji su postali važan dio poruka: Ovo su oni koje dečki MRZE dobiti, a otkrili su i s kojima ćeš ih osvojiti

Istraživanje osvajanje dečki tip cure