Slika nije pronađena

Znate ono kada vam u news feedu ili na Instagramu iskoči slika osobe koju poznate, a na fotki izgleda potpuno drugačije? Obično to pripišemo čarima photoshopa i nastavimo skrolati dalje.

No australska instruktorica fitnesa otkrila je da takve 'savršene' fotke nisu uvijek rezultat moćnog photoshopa – ponekad je dovoljan samo dobar filter. Kako bi bolje pojasnila o čemu govori, snimila je dvije fotke u razmaku od 15 minuta, a razlika na njima je ogromna. Dok je na jednoj fotki djeluje zapušteno i neuredno, na drugoj je zauzela bolju pozu, popravila frizuru i provukla ju kroz odgovarajući filter. Uskoro su joj se pridružili i ostali korisnici Instagrama objavljujući slične fotografije 'lažnih transformacija'.

'Ovime sam željela poručiti ljudima da se ne zavaravaju onime što vide u časopisima ili na društvenim mrežama. Osim one 'savršene fotke' koja krasi naslovnicu, snimljeno je još stotine njih na kojima model ne izgleda tako dobro' objasnila je instruktorica fitnesa dodavši da su 'čarobne transformacije' zahvaljujući napitcima za mršavljenje ili dvotjednim odlascima u teretanu obična prevara.

Stoga ako želite vježbati i dovesti svoje tijelo u formu, činite to radi sebe i svog zdravlja, a ne zbog pažnje koju možete privući na društvenim mrežama jer to očito mogu svi - uz malu pomoć filtera.

Foto: Instagram
Izvor: Cambio.com
I.N.

Provjeri još... Couple – superkul aplikacija za zaljubljene

lažne transformacije fotke društvene mreže

Još vijesti