Slika nije pronađena

Ovaj je mladac teen vuk s Wall Streeta!

Klinac iz Queensa zaradio je milijune dolara – trgujući dionicama tijekom pauze za ručak u svojoj školi “Srednja škola Stuyvesant”.

Mohammed Islam ima tek 17 godina, nekoliko ga mjeseci dijeli od srednjoškolske svjedodžbe, a već je zaradio nevjerojatna 72 milijuna dolara – tako se barem šuška.

Islam se počastio novim BMW-om, ali još uvijek nema vozačku, a unajmio je i stan na Manhattanu, iako mu roditelji još ne dopuštaju da odseli od kuće. Unatoč tome, ovaj tinejdžer živi svoj san.

Što pokreće svijet?”, upitao je Islam tijekom intervjua kako bi objasnio zašto preferira trgovinu i ulaganja umjesto startup projekata. “Novac. Ako novac ne teče, nema ni biznisa, nema inovacija, proizvodnje, rasta niti poslova.

Islam i nekoliko njegovih prijatelja česti su gosti u restoranu Morimoto, gdje uživaju u kavijaru i svježem soku od jabuka. Nadaju se postati profesionalci čim Mohammed napuni 18 godina i dobije svoju brokersku licencu.

Tri prijatelja planiraju zaraditi milijardu dolara do sljedeće godine, a sve to dok istovremeno studiraju. “No, nije sve u novcu”, rekao je Islam u intervjuu za jedan magazin, “Želimo stvoriti bratstvo. Kao, svih nas koji smo nekako povezani, koji smo u nečemu zajedno i koji imamo utjecaj. Poput braće Koch”, dodaje Islam misleći na braću naftaše Charlesa i Davida čije bogatstvo vrijedi 40 milijardi dolara po glavi.

Najveći uzor mu je milijarder Paul Tudor Jones, 108. najbogatiji čovjek u Americi koji je mnogo puta zgubio sve, ali se uvijek vratio ‘u igru’. “Paul Tudor Jones kaže: ‘Više naučiš iz vlastitih gubitaka nego dobitaka’ ”, zaključio je mladi Mohammed.

L.B./izvor: NYPost

foto: screenshot/YouTube, Twitter

...Pročitaj još...

...Obični tinejdžer postao preko noći svjetski popularan - znate li zašto?...

...Samo nebo je granica: 13-godišnja modna kreatorica kreira za tinejdžerice...

...Slijedili snove i sada 'drmaju' svijetom: 25 najutjecajnijih tinejdžera 2014. godine...

Mohammed Islam brokeri dionice

Još vijesti