Slika nije pronađena

Zagreb proslavio Međunarodni dan ljubljenja službenim otvorenjem „Mjesta za poljubac” na vidikovcu ispred kule Lotrščak na Gornjem gradu.

I Zagreb je, uz brojne svjetske metropole, proslavio Međunarodni dan ljubljenja službenim otvorenjem „Mjesta za poljubac” na vidikovcu ispred kule Lotrščak na Gornjem gradu. Riječ je o mjestu koje će dodatno obogatiti turistički sadržaj Zagreba, a osmislila ga je Coca-Cola u sklopu svojega projekta 'Poljubi za radost', kojim slave 100 godina legendarne bočice Coca-Cole te dijeljenje poljubaca, ljubljenje i ljubav općenito.

S ciljem poticanja na proslavu poljubaca i ljubavi te želeći Zagrepčanima i svim posjetiteljima grada osigurati posebno i prepoznatljivo mjesto predviđeno za razmjenu poljubaca, Coca-Cola je otvorila „Mjesto za poljubac”. Projekt su podržali i Institut za turizam i Turistička zajednica Grada Zagreba, koja će informacije o „Mjestu za poljubac uvrstiti u svoje promidžbene materijale i vodiče.


„Iznimno smo zadovoljni što su nam podršku pružili i Turistička zajednica grada Zagreba i Institut za turizam pa smo sigurni da će naše Mjesto za poljubac postati nezaobilazna turistička atrakcija u Zagrebu. Na taj način želimo pridonijeti promociji hrvatske metropole u svijetu, ali i promociji poljubaca koji su glavna tema stote obljetnice jedinstvene Coca-Coline bočice koju obilježavamo ove godine“, istaknula je Ana Kljaić, direktorica komunikacija i odnosa s javnošću u tvrtki Coca-Cola Adria.

Projekt su podržali i Institut za turizam i Turistička zajednica Grada Zagreba, a na otvorenju su prve poljupce na Mjestu za ljubljenje podijelili Mirna Medaković i njezin suprug Hrvoje Stepinac, Iva Šulentić, Ana Miščević, Marija Borić, Ana Stunić, Petra Kurtela, kao i brojni turisti koji su se zatekli u obilasku Gornjeg grada.

Dodala je da će, s obzirom na to da se „Mjesto za poljubac” nalazi na zaista atraktivnoj lokaciji za fotografiranje, na njemu svakodnevno nastajati i brojne fotografije koje će se, zajedno s prizorima Zagreba, širiti svijetom i preko društvenih mreža s hashtagom #poljubizaradost i #kissingspot.

Coca-Cola ove godine obilježava stotinu godina od nastanka svoje izvorne bočice prepoznatljive po oblinama i konturama, zahvaljujući kojima je i postala jedinstvenom ikonom diljem svijeta. Projekt pod nazivom „Poljubi za radost“, kojim se obilježava stotinu godina najprepoznatljivije boce na svijetu, sadržava niz zanimljivih događanja u više od 130 država. U Hrvatskoj se prvo događanje u povodu ove proslave održalo u Zagrebu 30. travnja na Cvjetnom trgu, a događanja su se nastavila u Osijeku, Rijeci, Splitu te u drugim hrvatskim gradovima.

>> Još više pročitaj ovdje

poljubac Zagreb Coca Cola

Još vijesti