Slika nije pronađena
Generacija Z i milenijalci su kolektivno definirani kao 'pivotal' generacija prema istraživanju tvrtke Beautycon Media, budući da te skupine odražavaju pomak u tradicionalnim predodžbama o ljepoti i koriste modu da se izraze. To su svi oni koji imaju od 13 do 34 godine, dakle svi mi.

Istraživanje pokazuje da u prosjeku 160 puta dnevno provjeravamo svoj pametni telefon, 57 posto nas okine barem jedan selfie dnevno i uvijek smo u potrazi za novim tutorijalima i savjetima gurua.

Istraživanje pod nazivom FOMO [eng. 'Fear Of Missing Out'] naglašava želju tih skupina, odnosno svih nas da budemo aktivni  u doprinosu društvenim promjenama kroz slobodu izražavanja i izazivanje normi vezanih uz ljepotu i individualnost kroz proizvode koje kupujemo i načine online komuniciranja sa svijetom. Naime, mi, 'pivotalsi' kombiniramo svoje omiljene proizvode ljepote i digitalne sposobnosti da prevladamo konvencionalne definicije ljepote i preoblikujemo zastarjele ideje o rasi, spolu, politici i religiji.


via GIPHY


Od onih koji su sudjelovali u istraživanju, 79 posto se slaže da je način na koji se predstavljaju temelj onoga tko jesu, dok je 81 posto izjavilo da je ljepota više u izražavanju nego u proizvodima. 73 posto ispitanika izjavilo je da češće traže modnu inspiraciju u influencerima na društvenim mrežama nego celebovima, a 82 posto je izjavilo da su njihovi stvarni i digitalni identiteti jedno te isto.

via GIPHY


FOMO istraživanje stavlja naglasak na način na koji su ideje mladih potrošača promjenjive te prisiljavaju tvrtke i trgovce da 'okrenu' [eng. 'to pivot'- pivotal generacija] svoj pristup kad je riječ o proširenju ponude proizvoda i osmišljavanju strategija. Samo tako mogu doprijeti do 'Pivotalsa'. Mi, 'Pivotalsi' smo općenito više društveno osviješteni kad je riječ o oglašavanju i odnosima s robnom markom nego generacije prije nas. Istraživanje također primjećuje da te promjenjive ideje o ljepoti uzrokuju temeljni pomak u područjima kulture, kao što su rasa, spol i izražavanje, s težim naglaskom na individualnost koja postaje norma.

via GIPHY


Većina Pivotalsa primjenjuje na sebi riječi kojima su se nekoć definirali kulturni outsajderi ili 'nekonvencionalne' osobe, i to s velikim ponosom. Mi, 'Pivotalsi' smo više od jedne stvari, što zauzvrat utječe na proizvode za ljepotu koje kupujemo, kako ih koristimo i kako informiramo druge o tome što radimo. Imamo nos za ne-autentično i fotošopirano, a 81% ispitanika kaže da ljepota 'nije samo u proizvodima, već u kreativnosti i kulturološkom izražavanju'. Ne volimo etiketiranje i strogo definiranje ičega, pa tako ni nas samih. Istina, zar ne?

Foto: Freepik/ Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

WTF Tinejdžer u braku s bakom ostvario svoje najluđe ljubavne snove?!

[UPOZORENJE!] Nema više opasnih izazova i prankova – YouTube uvodi promjene

Jaje nije jedina zvijezda Interneta – virtualni likovi i 'proizvedeni' celebovi preuzimaju društvene mreže

Istraživanje pivotalsi etikete individualci etiketiranje Milenijalci generacija z

Još vijesti