Slika nije pronađena

Učenici osječkih škola preko inicijative Zaklade Slagalica „Mali filantropi“ tijekom 2014. godine prikupili su 5958,76 kuna kojima je kupljeno 108 knjiga!

Slagalica - zaklada za razvoj lokalne zajednice tijekom 2014. godine nastavila je provedbu inicijative „Mali filantropi“ te akciju „Jednom kunom do knjiga u školskoj knjižnici“ koja je počela 2013. godine. u osnovnim školama grada Osijeka.

U sklopu inicijative ove je godine obuhvaćeno deset osječkih osnovnih škola: Vijenac, Ljudevita Gaja, Tenja, Antuna Mihanovića, Augusta Šenoe, Dobriše Cesarića, Ivana Filipovića, Retfala, Josipovac i Područna škola Sarvaš s više od 3000 učenika i nastavnika.

Za trajanja izložbe plakata koja je osmišljena za ovu priliku, učenici bi donirali 1 kunu i tako prikupljali novac za nabavu knjiga za svoju školsku knjižnicu. Zaklada Slagalica dodavala je 100 kuna na svaki prikupljeni iznos. Prikupljeno je 5958,76 kuna od kojih je Zaklada donirala 995,87 kuna.

Ovim sredstvima kupljeno je 108 knjiga. Knjige su birali učenici zajedno sa svojim nastavnicima te većinom popunjavali lektirna izdanja koja nedostaju u školskim knjižnicama, a našla se tu i koja knjiga zabavnog sadržaja. Svaka kupljena knjiga ovom akcijom ima naljepnicu na kojoj piše da su učenici svojim filantropskim djelovanjem knjigu darovali u trajno vlasništvo svoje školske knjižnice.

L.B./izvor: sib.hr

foto: facebook@zakladaslagalica

...Pročitajte još...

...Ove učenike ne muči 'lektiritis': čitaju, komentiraju, predstavljaju...

...Ima nade: mladi ipak čitaju više no što se misli!...

zaklada slagalica 'mali filantropi' izložba plakata knjižnice knjige

Još vijesti