Slika nije pronađena

Voliš prirodu? Ako uživaš u prirodi, pčelicama i cvijeću, moru i suncu, sigurno voliš i stabla. Stabla su super! Osim što postoji internacionalni dan kad ih možeš zagrliti, ali i cijeli pokret ljudi koji se trude što češće grliti drveće, tvoje omiljeno stablo otkriva pomalo i o tvojoj osobnosti. Pogledaj ove fotke i odaberi stablo koje te najviše privlači...otkrij zašto te privuklo baš to stablo...

1. Visterija

Veličanstvena visterija cvjeta s najljepšim ljubičastim cvijetovima. To zadivljujuće stablo će rasti i toliko puno cvjetati, da će njegovo deblo i loza postati toliko opterećeni. Jedini način da opstane je uz podršku. Visterija je simbol vječne ljubavi i romantike. Ona je doista miran primjer djelovanja iz srca, iznad uma. Kad vas visterija doziva, to je znak da morate postati svjesni situacija u koje se stavljate. Ne želite postati opterećeni sa stavovima drugih ili njihovom dramom. Svi odnosi su davanje i uziamnje. Mora postojati ravnoteža. Pobrinite se da primate podršku u svom životu, ali da je i pružate onima s kojima ste u odnosu.

2. Vrba

Vrba je jedno od najtajanstvenijih i najzavodljivijih stabala. Njezina ženstvena energija je snažni simbol plodnosti, zajednice i vlasti. Ona ima tako snažnu prisutnost ravnoteže. Učite od svojih vizija i intuicije. Vrbu pruža ispunjujući zagrljaj ozdravljenja i ljubavi prema sebi. Vrbu je autentičan simbol strastvenog izražavanja. Ako osjećate da vas vrba doziva, znajte da njena čista poruka od vas traži da si priznate sve emocije koje osjećate. Nema osjećaja ili emocije koja bi trebala proći nezapaženo, ili biti potisnuta. Prepustite se prirodi i svojoj intuiciji. Komunicirajte sa svojim tijelom i primijetite što vam ono poručuje. Stavite svoje unutarnje ozdravljenje na prvo mjesto. Osjećajte… Budite… Živite…

3. Bor

Bor nije samo slavljenička tradicija, već i simbol mira, čuda i savršenstva. Ovo je drvo oduvijek bilo svijetli primjer dostizanja zvijezda i rada na svojim snovima. Što je to što ste oduvijek željeli učiniti sa svojim životom? Možda neki hobi, cilj, karijera ili spoznaja viših dimenzija stvarnosti. Sanjarenje je uvijek bilo odličan početak za novi pothvat. Kad vas bor doziva, govori vam da razjasnite što želite u životu. Nemojte da vas drugi obeshrabre, ako vaši ciljevi i snovi nisu isti kao i kod drugih, jer to je ono što ih čini tako posebnim. Bor je podsjetnik da ste pojedinac koji će doprinijeti ovom životu na svoj način. Budite autentični što je moguće više. Budite ponosni na svoj život i način na koji ste ga stvorili. Vi ste savršeni upravo onakvi kakvi jeste u smislu da ste takvi iz razloga. Sve što ste doživjeli u prošlosti vas je dovelo do sadašnjeg trenutka i to je za vas savršeno stanje.

4. Palma

Palma je savršen primjer fleksibilnosti bez lomljenja. Takav mir i zadovoljstvo dolaze iz tog stabla. Kad vas palma doziva, to upućuje da povećate fleksibilnost s pitanjem kojim se bavite. Budite spremni sagledati obje strane svakog problema. Znanje je moć, a snaga dolazi iz mogućnosti. Vrijeme je da obogatite svoju dušu širenjem svojih stavova i gledanjem na situacije sa svih strana. Palma podsjeća da ostanete jaki i fleksibilni, ali da ste ipak uzemljeni s tihim i mirnim izgledom.

5. Hrast

Moćni hrast je kralj šume. Ne postoji nijedno tako stabilno i utemeljeno stablo, kao što je ovaj ponosni simbol prirode. Hrast je simbol snage, opstanka, hrabrosti i časti. Kada vas hrast doziva, to je vrijeme da u sebi prepoznate hrabrost i junaštvo. Čega god da ste se bojali ostvariti, taj se strah može srušiti vašom odlučnošću i uvjerenjem. Ako se u nečemu osjećate slabim ili nemoćnim, uvijek postoji način da se prevladaju problemi. Hrast želi da prevladate sve svoje tjeskobe, anksioznosti i nervoze. Svi dolazimo iz prirode i građeni smo od istih materijala. U tom smislu smo svi jedno. Nema se čega bojati osim samoga straha. Stojte uspravno i samouvjereno.

6. Jabuka

Jabuka je Majka Priroda u svom najboljem izdanju. Ono je kombinacija opskrbe, ljepote i stabilnosti. Već dugi niz godina, plod jabuke je sveti i čarobni izvor hrane i vrijednih nutritivnih sastojaka. Kad vas jabuka doziva, zapravo vas dozivaju čistoća i poštenje te od vas traže da se zaustavite i razmislite čime ste sve blagoslovljeni. Koje su blagodati u vašem životu? Čak i ako se ne čini da imate mnogo, uvijek imate jednu stvar na kojoj možete biti zahvalni, a to je život. Što je više zahvalnosti koju osjećate, više će vam blagoslova doći. Jabuka je podsjetnik da uklonite sve ono što vam u životu ne služi. Pokažite neustrašivost dok se krećete naprijed k novim životnim iskustvima. Majka Priroda je uvijek pokraj vas. Pokažite joj zahvalnost boraveći u prirodi.

7. Breza

Stablo breze je apsolutni simbol ljepote i kreativnosti u šumi. Breza predstavlja nove početke, uspostavljanje granica, obnovu i pročišćavanje vaše trenutne situacije. Ovo je stablo jako i može izdržati najviše temperature, no ono može odbaciti svoju neželjenu koru, baš kao što zmija odbacuje svoju kožu. Kad vas breza doziva, ona od vas traži da se očistite i obnovite trenutnu situaciju svog života. Vi imate moć da ozdravite i ponovno stvorite sve što želite. Odbacite ono što vam više ne služi. Ostavite stare navike, stara uvjerenja i negativnu energiju iza vas. Idealno je vrijeme za ponovno samootkrivanje.

8. Trešnja

Trešnja je lijepi i mirisni simbol krhkosti i života. Trešnjina je početna faza je savršeno cvjetanje koje traje samo kratko vrijeme prije nego što se pretvori u ukusno i hranjivo voće. Ona je savršen primjer da je život jako dragocjen i kratak. Kad vas trešnja doziva, to je poruka sreće i života. Ovaj trenutni život je prekratak da bi dopustili da vas pretrpaju negativnosti i težina. Vaš je život ispunjen tako slatkim i plodnim mogućnostima, samo ih trebate postati svjesni da biste ih mogli iskoristiti. Uživajte u prekrasnom cvjetanju. Uživajte u mirnoj transformaciji u bogato i ukusno voće. Živite svaki dan kao da je on najbolji dan vašeg života. Vaš je život je lijep i dragocjen. Carpe Diem!

9. Čempres

Stablo čempresa je simbol samoće i odricanja. Prema drevnim pričama, ono je uvijek bilo primjer tuge i povučenosti. Nema pretjerivanja ni u čemu, jer stablo čempresa ograničava svoj rast u procvatu. Kad vas čempres doziva, on vam šalje poruku o unutarnjim pitanjima. Što žrtvujete u svom životu? Od čega odustajete kako bi vam to pomoglo u potrazi za istinskom srećom? Vi ste kreator svog i samo svog života. Svatko treba imati mogućnost da izabere i živi svoj vlastiti put i sudbinu. Nitko nikada ne bi trebao biti ‘čuvar’ nekoga drugoga. Ako se osjećate da se žrtvujete za druge (ili obratno) u toj mjeri da više ne živite svoj život; vratite se korak unatrag i ispitajte što se zapravo događa. Tajna života je sreća. Svako biće na Zemlji bi trebalo imati priliku da je iskusi.

10. Lješnjak

Stablo lješnjaka je simbol kreativnosti, strasti i obrtništva. Kao primjer instinkta i promjene, ovo drvo podsjeća da se uvijek može okrenuti novi list. Možete promijeniti bilo što bilo kad, čak i ako je to samo vaš pogled na stvari. Tama se može pretvoriti u svjetlo. Tuga se može pretvoriti u radost. Novi smisao se može pronaći u bilo kojoj situaciji. Ako vas doziva stablo lješnjaka, njegova je poruka da potaknete novu viziju. Ono što je nekome smeće, blago je nekome drugome. Sve ovisi o tome kako gledamo na stvari. Uživajte u svakom putovanju u kojem ćete stvoriti nešto novo. Stvaranje je jednako važno kao i sam proizvod.

Još poneko stablo možeš pronaći ovdje.

Koje je tvoje omiljeno stablo?

L.B./izvor: Magazin

foto: sxc.hu

stabla karakter savjet

Još vijesti