Slika nije pronađena

Početak drugog polugodišta u Ekonomskoj školi u Šibeniku donio je potpuni kaos: zbornica je poluprazna, nastavnici su na bolovanju, a učenici više po dvorištu škole i okolnim kafićima negoli u učionicama, dok nezadovoljni roditelji zovu razrednike i pitaju što se to u školi događa. Trenutačno je na bolovanju 11 nastavnika, većina od početka polugodišta, ali i pedagoginja, tajnica i računovotkinja te sve tri školske čistačice.

Liječničku pomoć zatražili su zbog stresa i višemjesečnog sukoba s v.d. ravnateljicom Dianom Vodanović, koja im ne može “oprostiti” što nisu podržali njezinu kandidaturu za ravnateljicu škole. Zbog svega što se događa u školi zatražili su i pomoć ministra znanosti i obrazovanja Vedrana Mornara, dok je petero nastavnika iz grupe ekonomskih predmeta zbog mobinga prijavilo Vodanović Nezavisnom sindikatu zaposlenih u srednjim školama.

Rasap sustava kulminirao je u srijedu. Učenici nisu imali zamjene za nastavnike koji su na bolovanju. Satnica je bila puna rupa. Maturanti su otišli s nastave. Bune se i zbog toga što su za maturu izabrali jedne mentore i njihove predmete, a sada su dobili druge nastavnike, kažu nastavnici te tvrde kako se v.d. ravnateljica ponaša ekstremno autoritativno, kao da je škola njezino vlasništvo, a oni njezini podanici. Dodaju i kako im ona upada na satove bez pedagoga, dok istodobno pripravnike ne kontrolira.

Ništa bolje ne prolazi ni administrativno osoblje, koje svakodnevno maltretira ispadima, sumnjičenjima, ucjenama, povišenim tonom i nepovjerenjem, ističu prestrašeni nastavnici.

Sadašnjom situacijom u školi najpogođeniji su nastavnici ekonomskih premeta. Vodanović je tako odlučila da dvije nastavnice, koje su zvanje diplomiranih ekonomistica stekle na šibenskom Veleučilištu, više ne mogu predavati nijedan predmet iz ekonomije jer, po njezinu mišljenju, za to nisu dovoljno stručne, budući da nisu završile sveučilišni studij.

Konstantno nam prijeti otkazom. Izmišlja da “ćakulamo” po hodnicima i kasnimo na satove po dvadesetak minuta. Naziva na mobitel u kasnim večernjim satima i preko vikenda i uznemirava nas”, navode nastavnici ekonomskih predmeta, koji su Vodanović prijavili zbog mobinga.

Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Slobodna Dalmacija

foto: Facebook

...Pročitajte još...

...150 gimnazijalaca nije položilo maturu, ravnatelj ih nazvao 'čobanima bez diplome'!...

...Ravnateljica kao zli Grinč: zbog twerkanja otkazani svi školski plesovi!...

...Drama u školi u Puli: ravnateljica dvije godine štiti profesora pedofila...

ekonomska škola u šibeniku problematična ravnateljica diana vodanović otkazi bolovanja maturanti

Još vijesti