Slika nije pronađena

Jučer je obilježen Dan društvenih mreža i medija, a osim što su nam donijeli mnoge pozitivne stvari (kao što su pristup svim prijateljima koji imaju pristup internetu, ma gdje na svijetu bili, stalne vijesti o omiljenim zvijezdama ili temama, lakši način da se požalimo na lošu uslugu u dućanu ili kafiću), društvene mreže mogu nam i uništiti život.

Evo samo nekoliko načina na koje se to događa.


* Svi smo postali egocentrični manijaci.

19

Činjenica da mnoge osobe provode sate i sate sređujući se samo da ispadnu dobro na selfijima govori mnogo o tome kako provode slobodno vrijeme koje je dragocjeno.

* Počeli smo dosađivati drugima besmislenim informacijama.

19

Nikoga ne zanima što ste jeli za ručak, je li mačka pogledala lijevo ili desno i pada li kiša vani.

* Dijelimo previše informacija.

19

Ne moraš staviti 127 fotografija s plaže koje se razlikuju samo po gibanju valova u pozadini. Što se dogodilo s idejom privatnosti i misterioznosti?

* Društvene mreže čine nas paranoičnima...

19

Znači prijatelj/ica iz škole ne slijedi te na Twitteru i nije prihvatio/la tvoj zahtjev na Fejsu? Strašno! Zašto te ne voli, pitaš se.

* ...i ovisnima!

19

Zašto imaš samo 10 lajkova ispod fotke doručka koju si jutros stavio/la na Instagram? Zašto nitko ne shvaća koliko je truda bilo potrebno za složiti taj sendvič i naći pravi kut za fotkanje?

* Stalno se uspoređujemo s drugima.

19

OMG, kako to da je ta antipatična djevojka iz razreda do pronašla dečka prije tebe? Kako to da su roditelji tvoje prijateljice toliko bolji? Zašto su svi na moru, a ti noge 'toćaš' u lavoru? Čini ti se kao da je život drugih ljudi puno bolji od tvog.

* Gubimo toooooliko vremena!

19

Ulogirat ću se na Fejs samo da provjerim notifikacije, a onda idem raditi zadaću. Pet sati kasnije još uvijek se pitaš kako je tvoja najgora neprijateljica uspjela skinuti 5 kilograma i kako si uopće završila na fotkama mačaka u odijelima.

* Ne možeš zaboraviti događaje iz prošlosti.

19

Bez obzira radi li se o bivšem/bivšoj koji/a stalno objavljuje fotke na društvenim mrežama ili prijateljima koji objavljuju nostalgične fotke iz osnovne škole, baš kad ste se razišli nakon upisa u srednju, nema bolje stvari od društvenih medija da te zarobi u prošlosti i spriječi da kreneš dalje.

* Kad si zadnji put pročitao/la neku knjigu?

19

Tko još ima vremena sjesti u tihu i mirnu sobu, koncentrirati se i pročitati neku knjigu? Svi sažeci dostupni su on-line!

* Znamo puno više o sasvim nebitnim stvarima.

19

Znaš li po koji je put Kim Kardashian promijenila frizuru ili tko je ugradio umetke u stražnjicu? Svakako informacije bez kojih ne bismo mogli živjeti.

* Ljeta su najgora.

19

'Hrenovka' noge, fotke zaljubljenih parova dok ispijaju koktelčiće na nekoj plaži, a iza njih zalazak sunca...Ljeto je godišnje doba kad društvene mreže preplave milijuni fotografija mora, prirode i ljetovanja. Who cares?

L.B./izvor: Metro.co.uk

foto: arhiva


Pročitajte još...

...Riječi bole više od udaraca: kako reagiraju tinejdžeri čitajući ružne komentare o sebi?...

...Opasna strana društvenih mreža: jedan status uništio joj život...

...Neugodnjak na kvadrat: kada roditelji počnu paliti i žariti društvenim mrežama!...

društvene mreže dan društvenih mreža negativni utjecaji na život

Još vijesti