Slika nije pronađena
Možda ti nekad nije jasno zašto tvoje ljubavne veze traju toliko kratko, a tvoja frendica ima istog dečka već od drugog razreda srednje škole.

Izgleda da ipak ovo nije samo random, nego postoje određena pravila u vezi koja su dobitna kombinacija i označavaju vezu koja traje. Ovo je četiri stvari koje znaju svi parovi koji imaju uspješnu vezu.

1. Svađanje je okej
Kako donosi Time, svađanje u vezi je normalna stvar. Ne postoji par koji se barem jednom oko nečega nije posvađao, pa čak i oko nekih sitnica koje su ostalima oko njih totalno smiješne i neozbiljne. Prema znanstvenicima koji su se bavili proučavanjem svađa kod ljubavnih parova, parovi koji se svađaju i češće prigovaraju jeno drugome imaju bolji odnos, a veza im duže traje.

via GIPHY

2. Problemi su tu da se rješavaju
Baš kao i ponekih svađa, u svakoj vezi ima i određenih problema. Hoće li vaša veza potrajati ili se brzo raspasti ovisi o činjenici možete li razgovarati o problemima u vašoj vezi. Ako tebe ili tvog dečka ili curu smetaju određene stvari ili muče problemi, trebali biste ih rješavati - i to zajedno. Kako donosi Time, svi problemi u vezi trebaju se rješavati, a ne ignorirati. Inače takva veza neće dugo potrajati.

via GIPHY


3. Nikad ne smije postati dosadno
Veza je najgora kad u njoj više nema uzbuđenja i sve postane nekako dosadnjikavo. Zato svaka veza koja misli potrajati treba biti dovoljno uzbudljiva, donosi Psychology Today. Dosada u vezi navodno dovodi do češćih svađa, nepovjerenja, pa čak i prevare. Parovi koji imaju uspješnu vezu to jako dobro znaju pa zato nikad ne dozvoljavaju da im veza preraste u rutinu i postane dosadna.

via GIPHY


4. Nikad se ne smije odustati
Od nekoga koga voliš nikad ne odustaješ, bez obzira na to koliko se nekad ta veza činila teškom ili nemogućom. Svi oni koji su u uspješnoj vezi znajub da će uvijek biti uspona i padova, ali da je to sasvim okej i da takve krize prolaze vrlo brzo. Nikad se ne smije odustati i prestati vjerovati u ljubav.

Foto: Unsplash/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

Totalni fail u stvarnosti – osam najgorih savjeta o dejtanju iz naših omiljenih serija

OMG Jesi li se pronašla? Osam simpatija koje svaka cura ima u osnovnoj i srednjoj školi

Ma kakva tuga?! Ovo je 12 filmova koje uvijek moraš pogledati nakon prekida veze

ljubav savjeti zanimljivosti

Još vijesti