Slika nije pronađena

Nije dovoljno samo odabrati željenu fotku i stisnuti 'Delete' – jer na taj način, ta vam je fotka i dalje na mobitelu. Kako bi u potpunosti nestala potrebno je napraviti još jedan korak.

Ovaj se problem pojavljuje samo na iPhone uređajima, a ako ne znaš za njega, može te uvaliti u probleme. Svi kada obrišemo neku fotografiju s mobitela smatramo da je ona i stvarno obrisana i da je više nema. To i je tako na većini mobitela. Vlasnici iPhonea trebaju biti oprezni ako žele neku fotografiju u potpunosti maknuti sa svog uređaja. Nije dovoljno samo odabrati fotku i obrisati je. Iako je neće biti moguće vidjeti u folderu u kojem je bila, ona je i dalje u mobitelu. Potrebno je napraviti još jedan korak kako bi je u potpunosti zauvijek maknuli. Nakon što deletaš fotku koju želiš, moraš još pronaći folder 'Recently Deleted' i obrisati njegov sadržaj. U ovaj se folder spremaju sve fotke koje obrišeš za slučaj da se predomisliš i poželiš ih vratiti.



Koliko se ovo činilo grozno, ima i svoje prednosti jer nekada slučajno obrišemo neku fotografiju pa za par dana požalimo. Na iPhoneu je to uz ovu opciju moguće. Fotke u ovom folderu, nakon što ih obrišeš, ostaju 29 dana. Tek se nakon isteka tog roka automatski u potpunosti izbrišu.

Zato imaj na umu da ako želiš da fotke budu izbrisane onog trena kada to stvarno i napraviš, moraš obavezno još napraviti i ovaj dodatan korak.

Foto: YouTube/ Pexels

M.T.

Pogledajte još:

Predstavljen iPhone 8, ali i iPhone X – sve što morate znati o novim modelima

OMG Koja ludi prank – snimili reakciju ekipe koja je mislila da u rukama imaju iPhone X

Istraživanje otkrilo: jesu li bolje osobe oni koji koriste Android ili iPhone?

iphone brisanje fotki fotografije dodatan korak

Još vijesti