Slika nije pronađena

Gledanje Netflixa je omiljena aktivnost hrpe ljudi, a iako si na početku kada ga odlučiš uzeti govoriš kako nećeš cijelo vrijeme visiti na njemu, odjednom se nađeš u situaciji da svaki vikend provodiš cijela popodneva i večeri baš na Netflixu. Evo koliko ćeš vremena do kraja života stvarno provesti na njemu.

Tvrtka koja se bavi recenziranjem raznih servisa i uređaja za streamanje, How To Watch, odlučila je umjesto još jedne recenzije objaviti i jedno istraživanje. Odlučili su pronaći odgovor na pitanje koliko će osoba u prosjeku tijekom cijelog svog života provesti vremena na Netflixu. Ispitali su 750 ljudi različitih dobnih skupina, a dobar dio njih otkrio je da na dnevnoj bazi provode po 6 i pol sati na servisima za streamanje. Tjedno to bude oko 40 sati, a tijekom cijelog života – 13 godina!

via GIPHY


Netflix je olakšao gledanje cijele sezone serije odjednom, a korisnici su to i iskoristili. Ne pomaže ni to što ovaj i slični servisi ne daju zapravo gledateljima ni vremena između epizoda da razmisle žele li gledati sljedeću epizodu, jer već 5 sekundi nakon kraja epizode, automatski počinje nova. Razlog za provođenje toliko vremena na Netflixu pronalaze i u činjenici da je ovo jeftin način za provesti vrijeme, bilo sami ili u društvu. Za relativno nisku mjesečnu pretplatu, tu je hrpetina sadržaja u kojoj se može uživati. A i kupiti kokice i Colu u dućanu za movie night je ipak jeftinije nego otići u Cinestar i sve to isto tamo kupiti.

via GIPHY


Netflix je svojim načinom rada očarao ljude diljem svijeta, ali koliko god bilo super odgledati cijelu seriju u jednom danu, treba se sjetiti i izaći iz kuće i podružiti se s ekipom ili obitelji i negdje u vanjskom svijetu.

Foto: Freepik/ Giphy

M.T./ Izvor

Pogledajte još:

Želiš se isključiti ovaj vikend? Ovih 11 najboljih Netflix filmova iz 2019. ti mogu pomoći u toj misiji

Netflix ima hrpu super serija, a koja je po ocjenama NAJGORA? Jedna već neko vrijeme vodi

Savršena serija za tvoj watchlist! Evo svega što trebate znati o novoj crnoj komediji na Netflixu

vrijeme vrijeme gledanje gledanje Netflix ovisnost