Slika nije pronađena

Šišanje šiškica jedan je od najvećih rizika što se friziranja tiče. Ako upali – pretvorit će se u nevjerojatnog komada, ali ako ne upali...pa možda je bolje ne razmišljati o tome.

25

Unatoč ovom ogromnom riziku, većina nas ipak je barem jednom u životu odrezala šiške i pokušala živjeti s njima, a ako si i ti među njima, onda ćeš razumjeti pravu istinu o ovom modnom detalju naše kose...

1. Zooey Deschanel je tvoja junakinja. Ona je praktički svetica zaštitnica osoba sa šiškama.

Zooey


2. Kad se dobro ponašaju izgledaš super. Onaj veliki prištić na čelu? Koga briga! Ionako se neće vidjeti ispod šiškica. Prekinula si s dečkom? Pfffft, pa što. Danas mi šiške izgledaju svjetski i ništa mi neće ovi dan pokvarit, vapšuvari vari...

3. ALI, kad su grozne – nema gore stvari na ovom svijetu!!! Katastrofa!

4. Šiške su magneti za masnoću. I dok je ostatak tvoje kose još uvijek ok 3-4 dana nakon pranja, tvojim šiškama treba pranje svakih pet i pol sati.

5. Zbog toga ti je šampon za suho pranje najbolji prijatelj. Zapravo, to ti je službeno pratilac koji svugdje ide s tobom.

6. Sušenje fenom više nije luksuz niti za posebne prilike nego nasušna potreba. Ozbiljno. Šiške ne smiju izaći ih kuće bez feniranja!

7. Zaboravi na jutarnji zadah – jutarnje šiške su najgori horor i ne možeš zamisliti scenarij prvog sleep-overa kod dečka. Hoćeš li prije nego se probudi odjuriti u kupaonicu i srediti šiške? Kako to izvesti?!


8. Šiške mogu od svježih i lepršavih doći do ravnih i masnih u svega nekoliko minuta, bez nekog očitog razloga...

9. Kiša je loša vijest. Jako, jako loša vijest.

10. Šiške su savršene duljine samo dva dana, otprilike. Sve prije ta dva dana je prekratko, a nakon ta dva dana predugačko.

Ariel


11. U jednom trenutku poželjet ćeš ih odrezati u kućnoj radinosti i ispast će totalno katastrofično (a onda ćeš morati otići svojoj frizerki koja će se izderati na tebe).

12. Radi se o klasičnom ljubav/mržnja odnosu. Šiške su ti ili najbolji prijatelji ili najgori neprijatelji!

OMG

13. Jednom kad odrežeš šiške, postaneš pravi ovisnik o njima. Šiške imaju neku moć nad tobom i tebi daju moć. Kao kod Samsona. Bez njih si nitko i ništa. Nitko i ništa!

14. Šeširi i kape su gnjavaža (osim ako ti se sa šiški ne cijedi mast pa će jako dobro doći).

15. Praznici su noćna mora – vlaga u zraku nije ti baš prijateljica, a seksi, bezbrižna, boho ljetna kosa jednostavno nije opcija za tebe...


16. Vježbanje je također gnjavaža. Opcije za šiške su: neka slobodno vise pa ćeš promatrati kako se pretvaraju u ravni zastor ili ih podigni i pomiri se da izgledaš pomalo kao Elvis Presley. Što god odabereš – vjerojatno ćeš više o tome razmišljati nego o pilates vježbama.

17. Ona faza kad postanu preduge (ili si ih se odlučila riješiti i pustiti kosu) pa završiš sa rezancima sa svake strane lica. Užas.

18. U stvari, puštanje šiški je toliko grozomorno da se najčešće nakon nekoliko tjedana ustrtariš ili poludiš i opet ih odrežeš.

19. Ako ih odlučiš pustiti opcije su: čudna šiška sa strane (takozvana Lego kosa) ili neugledni čuperci oko čela zbog kojih malo podsjećaš na sovu (ali sove su super).


20. Ponekad ti šiške odbiju suradnu i ne postoji baš ništa na ovom svijetu što možeš napraviti. Baš ništa! Šmrc. Imaju svoju volju.

Zooey_fringe_

21. To je kao da imaš stalni osmosatni posao. Provest ćeš barem pola svojih sati u kojima si budna razmišljajući o njima. Jesu li predugačke? Treba li ih oprati? Zašto se ljute na tebe i zašto odbijaju poslušnost?

22. Ali na dobar šiška-dan ostatak kose može izgledati manje lijepo i nitko neće primijetiti! *yaaaaaaay*

Koja su tvoja iskustva sa šiškama?

L.B./izvor: Metro

foto: arhiva, Tumblr

Pročitajte još...

...U modi su – šiške!...

...Jesu li za tebe – stvari koje moraš znati prije nego odrežeš šiške...


...Kratke, duge, razbarušene... Šiške su nezaobilazni trend...

šiške problemi istinite priče

Još vijesti